Év végéig beüzemelhetik a hulladékfeldolgozót Makkosjánosiban

A Beregszász közelében létesített hulladékszelektáló és -feldolgozó üzemben a Beregszászi járásban keletkező szilárd hulladék hetven százalékát fel tudnák dolgozni, de a 2015 év végi átadás, vagyis a magas rangú vendégek számára bemutatott próbaüzem óta mozdulatlanul áll a gépsor szalagja.

Olekszij Petrov, Kárpátalja kormányzója az elmúlt hétvégén egy szemétszedési akció keretében Kőrösmezőn (Jaszinya) jelentette be, hogy az idei év végéig beüzemelik a makkosjánosi hulladékszelektáló és -feldolgozó üzemet – elsőként a beregovo.today hírportál számolt be erről . A megyei közigazgatás elnöke közölte, hogy az üzemet uniós forrásokból indítják be.

A hulladékfeldolgozó építését 2012-ben kezdték meg. 2015 decemberében adták át a szelektáló sort, mely évente 30 ezer tonna hulladék szétválogatására alkalmas. A beruházás majd 1 millió euró Európai Uniós támogatásból valósult meg. Több mint negyven Bereg-vidéki település, valamint a szomszédos járások hulladékát dolgozták volna itt fel, de mindmáig áll az üzem – emlékeztetett a Mukachevo.net hírportál.

Post Author: KISZó