Szabó József: Lucescu túlkoros a Dinamo irányításához

Az elmúlt héten a Dinamo Kijev labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Mircea Lucescu lett a nagy múltú klub új vezetőedzője. A román tréner kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a fővárosi klubbal. A kárpátaljai Dinamo-legendák, Szabó József és Sztefan Resko nem fogadta kitörő örömmel a román szakember érkezését.

A 74 éves román tréner a Sahtar Donceckkel nyolc bajnoki címet nyert, valamint hat Ukrán Kupát, hét Szuperkupát és egy UEFA-kupát is. Elsősorban Lucescu életkora és a nagy riválisnál töltött sikeres évek jelentik a legnagyobb gondot Szabó és Resko számára.

Szabó József egyenesen értetlenül áll a klub döntése előtt. A D-betűsök legendás középpályása, aki kétszer is volt a Dinamo szakvezetője, nem érti, hogyan lehetett egy olyan szakembert hozni, aki évekig az örök riválisnál dolgozott. A negyvenszeres szovjet válogatott, Ukrajna korábbi szövetségi kapitánya azt is megjegyezte, hogy egy hónap múlva 75 éves lesz Lucescu. Hozzátette, kérdéses, hogy a szurkolók elfogadják-e a klub döntését, ez komoly rizikófaktort jelent, ahogy az is, hogy átigazolás terén kevesebb lehetősége lesz az edzőnek, mint a Sahtartnál volt. A donecki klubnál bárkit megkaphatott – emelte ki Szabó.

Sztefan Resko úgy véli, abban a korban, amelyben a román tréner van, inkább már pihenni kell és a focit csak szurkolóként követni. A várkulcsai középpályás, aki négy bajnoki címet, két szovjet Kupát, KEK-et és UEFA Szuperkupát is nyert a Dinamóval, nem tudja, hogyan találja meg a közös hangot a szakember a szurkolókkal és a játékosokkal, akikre évekig riválisként tekintett. Resko ugyanakkor egyetért azzal, hogy Mihajlicsenkónak mennie kellett, ugyanis remek játékos volt, de edzőként nehezen boldogul.

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó