Elkezdte a felkészülést az Ungvári FC

Nagy tervekkel és új szakmai stábbal kezdte meg a felkészülést a következő szezonra a megyeszékhely labdarúgócsapata. Az országos harmadosztályban szereplő Ungvári FC az utolsó előtti 10. helyen zárta a csonka bajnokságot.

Az élvonallal és a másodosztállyal ellentétben a harmadik vonalban nem fejezték be a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságot. Július elején jelentették be, hogy közös megegyezéssel távozik a klubtól Mihajlo Ivanicja. Később kiderült, hogy az ungvári szakember a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő Tarpa SC-nél dolgozik tovább. Egy hete a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy Volodimir Vaszjutik veszi át az Ivanicja után megüresedett vezetőedzői pozíciót. A szakember ungvári kinevezését megelőzően Vjacseszlav Groznij edzői stábjában dolgozott Kazahsztánban a Karagandai Sahtar csapatában. Az új tréner évekig az Ungvári Hoverla kapusedzője volt Groznij mellett. A szakmai stáb kiegészült Valentin Szljuszárral, aki eddig a megyei bajnokságban szereplő Nagyszőlősi FC vezetőedzője volt, és bajnoki címig vezette a csapatot.

Az edzőváltás mellett új játékosok is érkeztek. Vaszil Beca a másodosztályú Minaji FC-ben szerepelt eddig. Az Ungvárról indult Dmitro Szartina, a Sahtar akadémián nevelkedett focista a Heliosz, az Obolony Kijev és az FK Mikolajiv csapatát erősítette, ám 16 év után visszatér szülővárosa csapatába. Az előző csapat gerince megmaradt, távozott viszont Olekszandr Kovacs és a Minaji FC-nél folytatja Szerhij Mastalir. Jelenleg 14 mezőnyjátékos és két kapus képezi a keretet, de várhatóan tovább erősít majd a csapat. A szakmai stáb ígérete szerint helyi fiatal tehetségek beépítését tervezik a csapatba. Jó hír továbbá, hogy az Ungvári FC-nél folytatja pályafutását az egykori Sahtar-játékos, a kétszeres válogatott Pukánics Adrián, aki az előző szezonban több fontos gólt is szerzett a csapatnak.

Az elmúlt hét első felében koronavírus-tesztet végeztek el a csapat tagjain, az egyik játékosnak pozitív lett a tesztje. A vírussal fertőzött Makszim Kodri kéthetes házi karanténba került. A játékosok múlt hét pénteken mindenre kiterjedő orvosi vizsgálaton estek át, a hét elején pedig megkezdték az edzésmunkát.

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó