Felvételi: Augusztus 1-től kezdődik az online regisztráció

A felvételizők szombattól, azaz augusztus elsejétől regisztrálhatnak az elektronikus kabinetjükbe.

A felsőoktatásba készülők az e-kabinetbe történő regisztráció után a kérvényeiket augusztus 13 és 22. között adhatják be, írja az osvita.ua.

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma megjegyezte, hogy az idei év felvételi kampányának egyik újítása az, hogy a mesterképzésre jelentkezőknek is van lehetőségük az elektronikus ügyintézésre.

Azok is beadhatják elektronikusan a jelentkezésüket, akik valamilyen kivételes kategóriába esnek, és legalább egy, 2017-2020 között szerzett érettségivizsgával (ZNO-bizonyítvánnyal) rendelkeznek. Ehhez azonban be kell menniük az intézménybe, és igazolni, hogy speciális feltételek vonatkoznak rájuk.

Azoknak a végzősöknek, akik állami ösztöndíjas helyre jelentkeznek, és felvételi (alkotói) vizsgát is kell tenniük, azt tanácsolják, minél előbb töltsék fel az adataikat a fiókjukba, ugyanis a megmérettetések augusztus 1 és 12. között zajlanak.

A Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán meghirdetett aktuális KISZó-kérdésünk is a felvételihez kapcsolódik. Szavazzon és mondja el a véleményét:

Július 17-én zárult a Külső Független Tesztelés (ZNO) fő vizsgaidőszaka. Az érettségi eredményei az elmúlt héten váltak…

Közzétette: Kárpáti Igaz Szó – 2020. július 27., hétfő

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó