Pórul jártak a hölgyek

A határátkelők Magyarország felé történt megnyitásával a cigarettacsempészek is aktivizálódtak. A törvénytelen tevékenységbe ráadásul a hölgyek is bekapcsolódtak.

A Tisza közúti határátkelőre egy 57 éves nő hajtott be Skoda Octavia gépkocsijával. A Magyarországra tartó hölgy autóját gyanúsnak találták, ezért félreállították és alaposan átkutatták. A zöldsapkások szimata végül beigazolódott. A jármű hátsó kerekeiben ugyanis nem levegő volt, hanem cigaretta. A rejtekhelyről 300 doboz zárjegy nélküli füstölnivaló került elő. A hatóság az előírásnak megfelelően elkobozta a csempészárut és a 115 ezer hrivnyára értékelt gépkocsit.

Nem volt szerencséje annak a 46 éves nőnek sem, akit az asztélyi határátkelőn füleltek le. A kárpátaljai lakos Ford személyautóval tartott a szomszédos országba. Bár azt állította, nincs elvámolnivalója, a hatóság mégis átvizsgálta a Fordot. Az ajtók kárpitja alatt kialakított rejtekhelyen 470 doboz cigarettát találtak. Az előző esethez hasonlóan neki is búcsút kellett venni az autójától.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó