Változik a szociális támogatások odaítélésének rendje

A Miniszteri Kabinet módosította a szociális támogatások odaítélésének feltételeit. Ezen belül augusztus 1-től többek között a szubvenció összegét is figyelembe veszik a háztartás jövedelmének felmérésekor.

Az erről szóló №632 rendelet már megtekinthető a Kabinet honlapján. Mit is vesznek figyelembe egy háztartás jövedelmének megállapításakor? Nos, a nettó munkabért, a nyugdíjat, a katonáknak járó támogatást, az ösztöndíjat (kivéve az árvákét és a gyám nélkül nevelkedőkét), a munkanélküli segélyt és más, a szociális biztosító által folyósított támogatást, a külföldi pénzutalásokat, a kommunális díjakra adott rezsitámogatást és kedvezményt).

Változás lesz az egyedülálló anyák állami támogatási rendjében is. Nem lesz jogosult rá az, akinek a családjában 18 éves, de hivatalos munkahellyel nem rendelkező és nem tanuló személy van. Az sem kaphat segélyt, akinek a nevén még egy lakás (kivéve a Krímről és Donbászról áttelepülteket) és egy 15 évnél fiatalabb kocsi van, de kizáró ok az egy évre visszamenőleg vásárolt lakás vagy földrészleg, az 50 ezer hrivnya feletti tatarozás vagy vásárlás.

Ha a család nagykorúvá vált tagja fél év alatt nem tud elhelyezkedni, az egyedülálló anya szociális támogatásnak az 50, ha egy éve alatt sem, a támogatás 75 százalékát vonják meg.

Post Author: KISZó