Péter Csaba idén is megtöltötte számos elsős iskolatáskáját

Kérdéses volt, hogy idén a megszokott módon indul-e az oktatás, de szerencsére a gyerekek az alma mater falai között kezdhették a 2020-2021-es tanévet. Taneszközökre pedig így is, úgy is szükség van, és az ajándéknak pedig mindenki örül.

Péter Csaba megyei képviselő, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnöke az idén is igényes mappával ajándékozott meg sok-sok Bereg-vidéki elsőst. A képviselő örül annak, hogy a nehéz körülmények ellenére is megtelnek az első osztályok iskolapadjai, ami azt bizonyítja, hogy sokan maradnak a szülőföldjükön, bíznak a jobb jövőben.

A taneszközöket a Bereg-vidéki iskolák képviselői vették át Tóth Győzőtől, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetőjétől, aki kifejtette:

Péter Csaba most sem feledkezett meg a gyerekekről, és nagy bizonyossággal a következő években sem fog.

– Önkormányzati választások előtt állunk. A rövid kampányidőszak alatt néhányan osztogatnak itt-ott, ezt-azt.  Mi abban különbözünk tőlük, hogy nemcsak ez idő tájt ajándékozunk – például évek óta az elsősöknek –, hanem folyamatosan tesszük ezt – jegyezte meg Tóth Győző. Hozzátette, az idei támogatás 243 kis elsőst érint.

Horváth László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség Beregszászi Járási Szervezetének elnöke, a Beregszászi Járási Tanács alelnöke kihangsúlyozta,

Péter Csaba nemcsak tanévkezdéskor gondol a gyermekekre, évek óta Mikulás-csomaggal ajándékozza meg őket, és a közösen szervezett falunapokon, fesztiválokon is kikapcsolódhat kicsi és nagy egyaránt.

– Meg szeretném köszönni, hogy a megyei képviselő nem feledkezik meg a Bereg-vidéki gyermekekről, szívén viseli a sorsukat, és teszi ezt önzetlenül. Ezért is fontos, hogy továbbra is tudja képviselni az érdekeinket megyei szinten. Hogy számíthassunk a támogatására, csupán annyit kell tennünk, hogy október 25-én meggondoltan szavazzunk, hogy a magyarság ezután is komfortosan érezze magát a szülőföldjén – hangsúlyozta Horváth László.

A tanintézmények képviselői szintén megköszönték az értékes ajándékokat a maguk, a gyermekek és a szülők nevében.

Hegedűs Csilla

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó