Amikor vissza kell térni a munkába │KISZó-háttér

Tippek, hogy könnyebben visszarázódjon.

Hosszabb szabadság, nyaralás után nem egyszerű újra munkába állni: a ránk váró feladatok mellett még a visszaszokás kihívásaival is meg kell birkóznunk. Ez az időszak kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy átgondoljuk a feladatainkat, és újult erővel vessük bele magunkat a munkába!

– Hagyjunk időt magunknak – javasolja Natalja Brataszjuk pszichológus. – Az emberek nagy része alighogy hazaért a pihenésből, rögvest beleveti magát a hétköznapok forgatagába, így a nyaralás kedvező hatása gyorsan a múltba vész. Pedig az a jó, ha egy kis időt szánunk az átállásra. Hazaérkezésünk után nem feltétlenül kell minden hátrahagyott teendőnek nekilátni! A testnek és a szellemnek egyaránt időre van szüksége az alkalmazkodáshoz.

Legjobb megoldás, ha munkába állás előtt beiktatunk még pár pihenőnapot – főleg, ha a hazaérkezés során esetleg a klímaváltozással is meg kell küzdeni. Mert a koronavírus járvány miatt ugyan sokan lemondtak idén a külföldi utazásról, a bátrabbak azonban vállalkoztak egy-egy kiruccanásra.

Ráadásul ez alatt a pár nyugodt nap alatt még lustálkodhatunk egy kicsit. Pörgessük végig magunkban a nyaralás kellemes emlékeit, ebben segítségünkre lehetnek a fényképek. Ettől biztosan jobb lesz a kedvünk, és a szokásos stressztől is távol tartjuk magunkat.

Amennyiben szabadságunk alatt szert tettünk valamilyen új hobbira, igyekezzünk megtartani azt. Mindegy, hogy úszásról, kirándulásról, fociról vagy éppen selyemfestésről van szó, a lényeg, hogy hűek maradjunk új keletű szórakozásunkhoz, hiszen ez mindig meg fog bennünket nyugtatni – véli a lélekbúvár. Biztosan akad a környezetünkben olyan ismerős, aki szívesen megosztaná velünk az új elfoglaltságot.

Ilyenkor még rengeteg gyümölcs és zöldség van a kertben, a piacokon, melyekből lereszelve, turmixolva kiváló koktélokat készíthetünk. Ezáltal nemcsak a nyaralás érzetét tudjuk átmenekíteni a hétköznapokba, hanem idővel egészségesebben is fogunk étkezni. Néha-néha főzzünk a nyaralás során megkedvelt ételt.

– A számítógépünkre, monitorvédőként tegyünk fel egy, a szabadságunk alatt készített, jól sikerült képet. Higgyék el, csodaszerként hat majd a mindennapok során! És még egy jó tanács: bármennyire irreálisnak tűnik, már most kezdjük el tervezgetni a családdal, a barátokkal a következő nyaralást. Ettől vidámabban telnek majd a napjaink. A vágyakozás köztudottan a legnagyobb örömforrások egyike!

Magyar Tímea

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó