KISZó-kérdés: Ön fenyegetve érzi magát?

A válaszadók jelentős többsége nem érzi magát fenyegetve az augusztus 20-i hamis bombariadók és a kárpátaljai magyarságot támadó levelek miatt – ez derült ki a Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán indított az elmúlt hét elején indított reakciógombos szavazásból.

https://www.facebook.com/kiszo/photos/pb.175325712514573.-2207520000../3246866482027132/?type=3&theater

Mint ismeretes, az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepén a fenyegető hangvételű levelet több magyar érdekszervezet, sajtóorgánum és városi tanács elektronikus címére is elküldték. A zsaroló e-mail feladói azzal ijesztgették a kárpátaljai magyarságot, hogy terrorcselekményeket és diverzáns akciókat fognak végrehajtani a megyében, amennyiben nem teljesítik a levélben foglalt követeléseket. Múlt heti KISZó-kérdésünk ehhez kapcsolódott, azt kérdeztük közösségi oldalunkon, hogy a támadások miatt megfélemlítve, fenyegetve érzik-e magukat az emberek. Ami a nem reprezentatív felmérés eredményét illeti, a szavazásba bekapcsolódó 187 válaszadó közül 163-an a nemre kattintottak, azaz a túlnyomó többsége biztonságban érzi magát. Mindössze 21-en gondolják azt, hogy valós kockázatot jelentenek a névtelen levelek.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hamis bombariadók és a fenyegető levelek kapcsán büntetőeljárást indított az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai megyei kirendeltsége. Korábban Vanda Miljo, az SZBU szóvivője lapunknak azt nyilatkozta, hogy folyamatban lévő ügyről nem adhatnak felvilágosítást. Ugyanakkor annyit elmondott, hogy terrorcselekmények előkészítésének gyanújával kezdődött nyomozás ismeretlen tettes ellen. A hatóság hivatalból indított eljárást.

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség – Ukrajnai Magyar Demokrata Párt korábbi közleményében mélységesen elítéli a névtelen provokatőrök cselekedeteit, amelyek a nemzetiségek közötti békés és harmonikus együttélés megbontására irányulnak. Az országos szövetség szerint az események azt mutatják, hogy egyesek elégedetlenek azzal a társadalmi békével, amely régiónkban uralkodik, éppen ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy azt megbontsák.

Szabó Sándor

Aktuális kérdésünkre, a reakciógombok segítségével itt szavazhat:

https://www.facebook.com/kiszo/posts/3266067810106999

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó