Nyerteseink: Megkésett „születésnapi ajándék” az újságtól

Molnár Tibor nyereményéért a lánya és az unokája érkezett szerkesztőségünkbe. A Guton élő öregúr betegsége miatt már nem jár el otthonról, de így is naprakész információkkal rendelkezik, nyomon követi a híreket.

Tibor már nagyon régóta előfizetője az újságnak, ám most nyert először. A multifunkciós főzőedény jó helyre került, amolyan születésnapi ajándéknak is megteszi, ugyanis olvasónk az idén kerek évfordulónak örvend.

A lányával és az unokájával folytatott rövid beszélgetés során megtudtuk, a nagypapa a Beregi Hírlapnál dolgozott korábban.

– Sofőr volt. Onnan ment nyugdíjba. Most múlt hetven éves – magyarázza a lánya, Éva. – A nagymama januárban távozott el. Nehéz időszakon vagyunk túl, amit a karantén csak tovább fokozott. Édesapám hat éve bénult le egy agytrombózis következtében. Azóta még több időt fordít az újságolvasásra. Mindent elolvas, nyomon követi az aktuális híreket. A húgommal lakik együtt, mi Kisbégányban élünk.

Éva amióta férjhez ment, a háztartást vezeti. A kerti teendők elvégzését a férjével végzik. Korábban varrodában dolgozott, bár eredetileg fodrász végzettsége van. Nagy kertjük van, és állattenyésztéssel is foglalkoznak. Mint mondta, ez a nyár a termés szempontjából gyenge. A piacok be voltak zárva, de az esőzések miatt amúgy sem lett volna roskadásig a standjuk.

Az unoka az idén szerzett diplomát a főiskolán. Óvodapedagógiát tanult, ebben a szakmában szeretne elhelyezkedni. Sajnálta, hogy a diplomaosztóra a karantén miatt csak szűk körben kerülhetett sor.

Simon Rita

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó