Jelentős összegű támogatásra pályázhatnak kezdő vállalkozók Kárpátalján

Vissza nem térítendő alapból nyújtott támogatásra pályázhatnak a kezdő vállalkozások a megyénkben, írja a Mukachevo.net.

Az ötlet- és startup pályázatokat 2020. szeptember 30-ig lehet benyújtani, az egyik feltétel, hogy a vállalkozás működési ideje nem haladhatja meg a 3 évet, valamint kárpátaljai bejegyzésűnek kell lennie. A vállalkozások maximum 100 ezer hrivnya vissza nem térítendő fejlesztési forrást nyerhetnek el, a teljes keretösszeg 800 ezer hrivnya – közölte Mihajlo Dankanics, a Kárpátalja regionális fejlesztési és határmenti együttműködési ügynökség igazgatója.

A támogatás elnyerése mellett a pályázóknak online képzéseket tartanak a szakemberek és sikeres, tapasztalattal rendelkező kárpátaljai vállalkozók.

Immár második alkalommal hirdettek meg a pályázati kiírást, az elmúlt éven ökotáskák készítésével, weblap- és mobil alkalmazások fejlesztésével, 3D játékok gyártásával foglalkozó vállalkozások kaptak támogatást.

A pályázattal kapcsolatos további információ a Kárpátalja regionális fejlesztési és határmenti együttműködési ügynökség oldalán érhető el.

Post Author: KISZó