Olvasói levél: Új otthonunk felavatása

A munkácsi „Életet az éveknek” nyugdíjasklub új, remélhetőleg végleges otthonba költözött.

A klubtagság már több helyiségben koptatta az ülőalkalmatosságokat, de mindenütt csak vendégnek tekintették a mindenkori lelkes csapatot, mert nem rendelkezett saját címmel ellátott (bejelentett) székhellyel. Még az a fonák helyzet is előfordult, hogy a szervezet címéül a valamikori elnökasszony családi házának lakcíme szolgált. De ez már a múlté.

Az új otthon kiutalásának története is megérne egy misét, ám két másik próbálkozásunk is eredménytelen volt – maga az Odüsszeia lehetett ilyen a múltban.

Harmadjára mégis siker koronázta a törekvéseinket, megkaptuk a Rákóczi-kastély eléggé lepusztult állapotú alagsori helyiségét,

nem utolsó sorban a kastélyban működő festőművészeti szakiskola igazgatója, Szerhij Kirejev hathatós támogatásának köszönhetően. Persze ehhez szükséges volt még Koroljova Erzsébetnek, a KMKSZ Munkácsi Alapszervezete elnökasszonyának lankadatlan fáradozása is. Ezután már „csak” a felújítás maradt hátra. Mi, nyugdíjas emberek ilyen feladatot egymagunk elvégezni nem tudtunk – túl nagy volt a tét.

A felújítási munkálatok a majdani Munkácsy Mihály Kulturális Központot renováló vállalat vezetője, Tarpai József engedélyezésével, Hanka Tibor építési vállalkozó támogatásával és Botos Károly építésvezető kivitelező csapatával valósultak meg. Itt elengedhetetlen a szakmunkások magas színvonalú és precíz munkavégzésének elismerése.

Most pedig a megnyitóról pár sorban, távirati stílusban. Mária-napon, augusztus 28-án meghívott illusztris vendégek és a tagság zöme előtt Majnek Antal római katolikus püspök szentelte fel az új helyiséget, majd Gulácsy Dániel református lelkész adta áldását a teremre.

És végül, természetesen, nem maradhatott el az ünnepi bankett sem.

Végezetül kívánjuk, hogy Isten áldása legyen ezen a történelem során már annyiféle ügyet szolgáló épületen.

Fedeles Jenő,

a klub elnökségi tagja

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó