Bravúrgyőzelemmel kezdett az újonc Minaj az ukrán élvonalban

Remek hétvégét zártak az országos porondon szereplő kárpátaljai futballcsapataink.

A Minaji FC első Premier Ligás meccsén – az FK Lviv több játékosát is érintő koronavírus-fertőzés miatt a szövetség elhalasztotta a nyitófordulóban a Minaj elleni párharcát – negyed ház előtt az Avangard-stadionban fogadta a Premier Ligában erős középcsapatnak számító Olekszandriját. A Hoverla 2016-os csődje, azaz négy év után van újra élvonalbeli csapata a megyének. A Minaji FC 2015-ös alapításakor valószínűleg kevesen gondolták, hogy a klub öt év alatt eljut az ukrán futball legmagasabb szintjére. Ez nagyobb múlttal rendelkező csapatoknak sem ment ilyen rövid idő alatt.

A koronavírus-járvány miatt csak limitált nézőszámú meccsre órák alatt elfogyott a 2500 jegy. Vaszil Kobin három belső védővel küldte pályára az Andrij Popovics – Tarasz Szakiv, Olekszandr Matkobozsik, Miszlav Matics, Makszim Lopirjonok, Kiril Melicsenko – Andrij Tkacsuk, Anatolij Nurijev (Oleg Holodjuk, 92. p) – Vaszil Pinyasko (Olekszandr Sznizsko, 83. p.), Denisz Kozsanov (Danilo Knis, 67. p.) – Anton Sinder (Dmitrij Pabljus, 92. p.) összeállítású csapatot, amely kifejezetten bátran kezdte a mérkőzést, ugyanakkor sok volt a pontatlanság a játékukban. A kezdőcsapatban hat frissen igazolt játékos is helyet kapott. Az egyik új igazoláshoz fűződik a vezetés megszerzése. A 34. percben egy szöglet után a kétszeres ukrán válogatott futballista, Anton Sinder fejelt a vendégek kapujába. Így a hórihorgas csatár szerezte a Minaj történetének első élvonalbeli gólját.

A második félidőben sokkal agilisabb, agresszívabb Olekszandriját láthattunk a pályán, mint az első játékrészben, ám a minajiak védelme jól működött, ha sikerült is lövésig jutniuk a vendégeknek, Andrij Popovics bravúrjainak köszönhetően érintetlen maradt a hazai háló. A végére teljesen kiegyenlítetté vált a játék. A hosszabbítás perceiben volt még egy minaji helyzet, a 91. percben Danilo Knis ziccert hibázott. Egy kiugratást követően a leshatárról indulva elvitte a kapus mellett a labdát, de kisodródva lőtt keresztbe, lövése centikkel a kapu mellett gurult ki. A Minaji FC győzelemmel debütált az ukrán élvonalban. A következő fordulóban, szeptember 20-án az Olimpik Doneck vendégeként lépnek pályára, majd jön a Dinamo Kijev Ungvárra.

Az Ukrán Premier Liga 2. fordulójának eredményei:
Dinamo Kijev–Deszna 0–0, Dnyipro–Olimpik Doneck 1–3, Kolosz Kovalivka–FK Lviv 4–0, Minaji FC–Olekszandrija 1–0, Zorja–Mariupol 0–1, Vorszkla Poltava–Ingulec Petrovo 2–0, Ruh–Sahtar Doneck (2020. szeptembet 23-án pótolják).

A harmadosztályban az Ungvári FC az idegenben kiharcolt győzelem után a második fordulóban a Dinaz Visgorod együttesét fogadta hazai pályán, amely az első fordulóban 5–1-re verte a Bukovina csapatát. A zártkapus mérkőzésen, amelyre sikerült néhány szurkolónak belógnia, a megyeszékhely csapata már a 4. percben megszerezte a vezetést Pukánics Adrián révén, aki a 72. percben duplázni tudott, 2–0-ra módosítva az állást. A vendégek egy megkérdőjelezhető büntetőből a 89. percben szépítettek, de az ungvári csapat így is otthon tudta tartani a három pontot. Az Ungvári FC hat pontjával jelenleg a tabella első helyén áll. A következő fordulóban, szeptember 20-án a Bukovina Csernovichoz látogatnak az Ung-partiak.

Az ukrán másodosztály 2. fordulójának eredményei: Csajka–Bukovina 0–1, FK Csernyihiv–Epicentr 0–1, FK Kalus–Lembergi Kárpáti (elhalasztva), Pogyilja Hmelnickij–Voliny-2 1–0, Niva Ternopil–Obolony-2 1–3, Ungvári FC–Dinaz 2–1, Halicsi Kárpáti–Rubikon 0–0.

Az amatőr ligában szereplő Munkácsi Labdarúgó Akadémia, ahogy az első fordulóban is, gól nélküli döntetlent ért el. A Munkácsi Avangard-stadionban fogadták a Csernovici Dovbust, a hálók érintetlenek maradtak a 90 perc alatt. Az országos amatőr liga 2. fordulójában történt: Varatik–Votransz 1–4, ODEK–Agron 4–1, Niva–Juniszty 1–3, Munkácsi Labdarúgó Akadémia–Dovbus 0–0.

Forrás:
KISZó/Szabó Sándor
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó