Ukrajna olimpiarendezésben gondolkodik

Ukrajna a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére felvett hiteleket sem fizette vissza, de már olimpiarendezésben gondolkodik, írta a Mukchevo.net.

Vadim Hutcaj sportminiszter a vele készült interjúban beszélt arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy hete arra utasította, hogy készítsenek egy tervezetet arra vonatkozóan, hogy az olimpia rendezéséhez milyen infrastrukturális és létesítmény fejlesztésekre van szükség.

„Ezt készítjük most elő. Az hogy megkapjuk a rendezés jogát, az már más kérdés.  A legfontosabb, hogy új sportlétesítmények épülhetnek, amelyekben ukrán élsportolók edzhetnek majd” – fogalmazott a tárcavezető aTribuna.com sportportálon hétfőn megjelent interjújában. Hutcaj hozzátette: jelenleg a rendelkezésre álló infrastruktúra feltérképezését végzik.

Arra a kérdésre, hogy miért kandidál olimpia rendezésére Ukrajna, amikor még a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére felvett hiteleit sem rendezte – az újságíró a kijevi Olimpiai Stadion és a lembergi Lviv Aréna építésére felvett kölcsönökre emlékeztette a tárcavezetőt – a miniszter azt válaszolta, hogy ezen is dolgoznak.

„Az elnök ezt a feladatot tűzte elénk, mi pedig teljesítjük” – húzta alá Vadim Hutcaj.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó