Az egészségügyi reform visszásságai │KISZó-háttér

Mi a teendő, ha pénzt követelnek az ingyenes egészségügyi szolgáltatásért?

Nem új keletű dolog, mindenki szembesül vele, hogy ha kórházba kerül, gyakorlatilag mindenért fizetnie kell. Az ukrán tévécsatornákon egymást érik a felháborodott és meglopott páciensekről szóló riportok, melyekből kiderül, az egészségügyi reform kezdete óta sokszor duplán fizetnek azért, amiért korábban elég volt az orvos zsebébe tenni a borítékot.

2020 áprilisa óta 386 hivatalos panasz érkezett a Nemzeti Közegészségügyi Szolgálathoz, mely a reform által megállapított rendben finanszírozza az egészségügyi intézmények által nyújtott, erről velük szerződést kötött szolgáltatásokat. A panaszosok elmondása szerint, hiába volt hivatalos beutalójuk, olyan ellátásért követeltek tőlük díjat önkéntes adomány címen, amit ingyen kellett volna megkapniuk. Ezen ügyekből egyelőre csupán egyben indítottak bűnvádi eljárást.

Tetyana Bojko, a Nemzeti Közegészségügyi Szolgálat sajtófőnöke azt javasolja a pácienseknek, ne siessenek tárcájuk kiürítésével, tiltakozzanak, ha méltánytalanságot tapasztalnak a kórházban. Persze könnyű azt mondani, hogy mielőtt fizetünk, ellenőrizzük le a szolgálat honlapján, az adott kórház milyen ellátásért kap pénzt az államtól, s ragaszkodjunk igazunkhoz. A gyakorlatban ez nem életszerű. Amikor ugyanis valakit – mondjuk – agyvérzéssel beszállítanak a kórházba, hozzátartozójának aligha az a legnagyobb gondja, hogy az internetet böngéssze, már ha erre egyáltalán van lehetősége, tájékozottsága.

Sokkal valószínűbb, hogy azonnal kifizeti az agyi MRT-ért elkért 1600 hrivnyát, nem kockáztatja meg, hogy egy-két órát várassák családtagját a felvételi osztályon.

– A sürgősségi ellátás, a szülés, az agyvérzés, az infarktus, vagy a rájuk utaló állapotok, az onkológiai ellátás, a diagnosztika és az analízisek ingyenesek a betegek számára azokban az egészségügyi intézményekben, amelyek szerződésben állnak a szolgálattal – állítja Tetyana Bojko.

A szakember azt ajánlja, akitől pénzt kérnek olyan egészségügyi szolgáltatásért, ami tudomása szerint ingyenes, hívja fel a Nemzeti Közegészségügyi Szolgálat 16-77-es forró drótos vonalát, s érdeklődjön afelől, valóban köteles-e fizetni, vagy díjmentesen jogosult az adott kezelésre. Ilyenkor az illetékes a legrövidebb időn belül kapcsolatba lép az intézmény főorvosával, és tisztázza az esetleges félreértést. Ha az intézmény vezetője sincs képben, elmagyarázzák neki, mik a kötelességei.

A hivatal eddig 21 visszaélésről értesítette a rendőrséget, de eddig csupán egy ügyben indult eljárás. Viszont több páciens visszakapta jogtalanul kicsikart pénzét.

Magyar Tímea

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó