Hasonló álmokat dédelgetnek │KISZó-portré

Kiss Csenge és Nyomó Izabella óvodás koruk óta barátnők. Az iskolában is padtársak és együtt neveztek be a közelmúltban lezajlott első nagydobronyi aszfaltrajz-versenyre.

A verseny legfiatalabb résztvevői számára sikeres volt a megmérettetés, hiszen a különdíjat, a MAGOSZ által felajánlott két laptopot ők nyerték. Mindkét anyuka szerint a gyerekek nagyon komolyan álltak a feladathoz. A vetélkedést megelőzően taktikai megbeszélést tartottak, ahol kitalálták, mit fognak rajzolni, kinek mi lesz a feladata. Számukra a család, az összetartozás és a mindennapi kenyér még szinte ugyanazt jelenti, így ezeket a fogalmakat igyekeztek egyesíteni.

– Nagyon élveztük a versenyt és a szüleink is biztattak minket, hogy próbáljuk ki magunkat – mesélik a kislányok.

– Hétévesek vagyunk, most kezdjük a második osztályt. Nagyon szeretünk iskolába járni, tanulni, rajzolni és olvasni – mondják szinte egyszerre a nagydobronyi lányok.

Otthon is besegítenek a házi munkába, ha befejezik a tanulást játszanak kicsit és szívesen takarítanak. További közös vonásuk, hogy nem egykék, mindkettőjüknek idősebb testvére van, akivel szeretnek elidőzni.

Jelenleg úgy képzelik el, hogy ha felnőnek, vagy fodrásznak, vagy manikűrösnek tanulnak majd, esetleg mindkettőnek.

– Örültetek a nyereménynek?

– Nagyon-nagyon. Nem számítottunk arra, hogy mi fogjuk megkapni a laptopokat. Nagy hasznunkra lesz a tanulásban, pláne ha ismét otthonról kell majd csinálni – vélekednek a csemeték.
Izabella azt is elmondta, hogy az otthoni gépük éppen elromlott, így különösen boldog, hogy a szerencse rá mosolygott. Eddig nem is nagyon számítógépeztek, mivel nem volt sajátjuk.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó