Mától ismét megnyíltak a határok, de…

ukrajna beutazás határ

Mától ismét beléphetnek Ukrajna területére külföldi országok állampolgárai, de csakis Covid-biztosítási kötvény megléte esetén.

Az esetleges megbetegedés orvoslásának anyagi fedezetét álló biztosítási kötvényt ukrajnai bejegyzésű, vagy Ukrajnában is kirendeltséggel rendelkező társaságoknál lehet megejteni. Ugyanakkor ha valaki olyan országból érkezik Ukrajnába, amelyet Kijev a vörös zónába sorolt – mint ahogyan ezt a múlt héten Magyarországgal tette –, akkor az illetőnek két hét karanténba kell vonulnia, de aki 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel érkezik, azt önelszigetelés nélkül is beléptetik az országba. Egy sor kategóriára ugyanakkor eleve nem vonatkozik a karantén-kötelezettség, például a 12 évnél kisebb gyerekekre, tanulmányi céllal érkezőkre, diplomáciai szolgálatot teljesítőkre, a nemzetközi áru- és személyforgalomban részt vevő hivatásos sofőrökre.

Ukrajnában a pillanatnyi helyzet szerint november elsejéig van érvényben az adaptív karantén, a határait pedig augusztus végétől zárta le ismét, aminek hatálya szeptember 28-án járt le.

Forrás:
KISZó/Unian

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó