Kijevben zakózott a Minaji FC

Töretlen az Ung-partiak lendülete, először győzött Munkács is

Zsinórban negyedik győzelmét aratta az Ungvári FC az ukrán labdarúgó harmadosztályban. Az Ung-partiak hátrányból fordítva nyertek a Csajka Petropavliszk-Borscsahivka vendégeként a bajnokság negyedik fordulójában. Az élvonalbeli Minaji FC nagyot zakózott a Dinamo Kijev otthonában. A Munkácsi Labdarúgó Akadémia megszerezte első győzelmét az amatőr ligában

Az országos porondon szereplő kárpátaljai futballcsapatok közül magasan az Ungvári FC szerepel eddig a legjobban. Volodimir Vaszjutik csapata zsinórban negyedik mérkőzését is megnyerte a harmadosztályban, bár az ungváriak  számára nem indult kedvezően a találkozó. A hazai csapat már a 8. percben vezetést szerzett. A szünetig nem változott az eredmény, igaz Pukánicséknak adódtak lehetőségek az egyenlítésre, de mindet elpuskázták. A második játékrészben sokkal agilisebben futballozott az ungvári gárda. Az 54. percben Igor Vagin góljával előbb egyenlített a megyeszékhely csapata, 12. perccel később már az Ungvári FC vezetett. Pukánics Adrián remek passzából Sztefan Fedak vette be a hazaiak kapuját, ami egyben a győzelmet is jelentette a számukra. Az ungvári alakulat ezzel továbbra is százszázalékos a bajnokságban, és tizenkét pontjával magabiztosan vezeti a tabellát a nyolcpontos Pogyilja Hmelnickij előtt. Az ungváriak a következő fordulóban a Niva Vinnica csapatát látják vendégül.

Az ukrán másodosztály 4. fordulójának eredményei: Halicsi Kárpáti–Lembergi Kárpáti 3–1, Csajka–Ungvári FC 1–2, FK Csernyihiv–Voliny-2 1–0, FK Kalus–Obolony-2 (elhalasztva), Pogyilja Hmelnickij–Dinaz 3–3, Niva Ternopil–Bukovina 1–2, Rubikon–Epicentr 1–1.

Az élvonalban az Olimpik Doneck ellen elszenvedett 3–0-ás vereség után a Minaji FC nem sok jóra számíthatott a fővárosban, a Dinamo Kijev ellen sem. Eredetileg a D-betűsök érkeztek volna Ungvárra, de a kijeviek kérésére felcserélték a pályaválasztói jogot. Az első perctől kezdve nagy iramban futballozott a vendéglátó, Vaszil Kobin csapata főleg a védekezésre koncentrált. Dmitro Pavlis 15. percben történt kiállításával megpecsételődött a minajiak sorsa. Ugyan Verbic nem értékesítette a Pavlis szabálytalankodásáért megítélt büntetőt, a 36. percben Andrijevszkij góljával előnyhöz jutottak a fővárosiak. A 41. percben Cigankov megduplázta a kijeviek előnyét. A második játékrészben Verbic is betalált, a 4–0-ás végeredmény a 71. percben alakult ki Matic öngóljával. A bajnokságot a tízpontos Dinamo Kijev vezeti a szintén tízpontos Vorszkla Poltava és a nyolcpontos Sahtar Doneck előtt. A Minaji FC három pontjával jelenleg a tizenegyedik helyen tanyázik a tizennégy csapatos pontvadászatban, de van még egy elhalasztott mérkőzésük az első fordulóból, az FK Lviv ellen.

Az Ukrán Premier Liga 4. fordulójának eredményei: Dinamo Kijev–Minaji FC 4–0, Vorszkla Poltava–Mariupol 0–0, Olekszandrija–Dnyipro 4–1, FK Lviv–Zorja 0–5, Sahtar Doneck–Olimpik Doneck 2–0, Deszna–Ruh 3–1, Kolosz Kovalivka–Ingulec Petrovo 0–0.

Két gólnélküli döntetlen és egy vereség után megszerezte első győzelmét az országos amatőr ligában a Munkácsi Labdarúgó Akadémia. Ráadásul hazai pályán nyertek a Latorca-partiak a Votransz Luck ellen. A vezetést a vendégek az ex-válogatott Fedeckij 4. percben büntetőből szerzett góljával szerezték meg. Az első félidő további része eseménytelenül telt. Az 53. percben Sztankovics egalizált a Munkács majd a 65. minutumban Papariga is betalált, így 2-1-es győzelmével megszerezte az idei bajnokságban első három pontját a Munkácsi Labdarúgó Akadémia. A derceni székhelyű csapat 5 pontjával a tabella negyedik helyén áll, az élen az egyaránt tízpontos Odek Orzsiv és a Juniszty tanyázik.

Az országos amatőr liga 4. fordulójában történt: Varatik–Niva 0–3, ODEK–Dovbus 5–0, Munkácsi Labdarúgó Akadémia–Votransz 2–1, Agron–Juniszty 1–2.

 

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó