Üresebb a pénztárcánk

Miközben az ukrán állami statisztikai hatóság előszeretettel referál a jövedelmek növekedéséről, most arról adott ki hírt, hogy Ukrajnában csökkent az átlagfizetés összege.

Augusztus hónap során a vállalatok és intézmények alkalmazottai átlagosan bruttó 11 446 hrivnyát kerestek, ami 3 százalékkal, 358 hrivnyával kevesebb, mint az azt megelőző júliusban volt. A kézhez kapott, nettő összegű fizetés ennél még kevesebb, hiszen a felszámolt béreket 18 százalékos személyi jövedelemadó és 1,5 százalékos hadiadó is terheli, nem beszélve a munkáltató járulékfizetési kötelezettségeiről.

A statisztikai hivatal közlése alapján 2020 augusztusában, az infláció mértékét is számításba véve, 6 százalékkal nőttek a reálbérek és 8,6 százalékkal emelkedtek a nominális kifizetések az előző év augusztusához mérten.

Az adóval együtt felszámolt bérek Kijevben a legmagasabbak, ahol az átlagfizetés meghaladja a 16 ezret, a másik véglet pedig Csernovic megye, ahol a 9 ezret sem éri el. A megyék többségében 9 és 10 ezer hrivnya között mozog ez az összeg.

Forrás:
KISZó/GolosUA

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó