Segítség a családorvosi rendelőnek

Az Agro-Lucski Agrárvállalat támogatta a csonkapapi családorvosi rendelő fűtési rendszerének felújítását.

Mindennapi mezőgazdasági tevékenysége mellett az Agro-Lucski Agrárvállalat rendszeresen szociális támogatást nyújt a településeknek. A közelmúltban például a csonkapapi családorvosi rendelő nagy gondjának megoldásában segített – finanszírozta az új fűtési rendszer beszerelését.

Az egyszintes ház még az 1970-es években épült. A helyiségeket korábban kályhával fűtötték, ami nem volt túl kényelmes és nem is sikerült tartani vele a folyamatos meleget. A gondot az Agro-Lucski Ukrán Agrárholding Agrárvállalat támogatásával sikerült megoldani. A vállalat Csonkapapiban élő adminisztrátora, Popov Sándor sokat tett annak érdekében, hogy segítséget kapjon a rendelő.
Ivan Rjabosapka, a rendelő vezetője rendkívül elégedett az eredménnyel. Most már jöhet a tél! Elmondása szerint a munkálatokat nagyon gyorsan, néhány nap alatt befejezték. Beállítottak egy szilárd tüzelőanyaggal működő kazánt, bevezették a csöveket, felszerelték a radiátorokat. A Beregszászi járásban található családorvosi rendelő vezetősége már beszerezte az idei télre szükséges famennyiséget.

– A családorvosi rendelő átalakítása óta sokat javult az ellátottságunk, mondta el Ivan Rjabosapka. – Fel vagyunk szerelve a szükséges gyógyszerekkel és egyéni védekezési eszközökkel, ami különösen fontos a járvány idején.

A családorvosi rendelő működése elengedhetetlen a környéken, mivel az orvosa és a munkáját segítő két nővér három falu– Csonkapapi, Papitanya és Hetyen – lakosságának egészségéről gondoskodik.

A helyi lakosok nagyon meg vannak elégedve a rendelő vezetője, Ivan Rjabosapka munkájával. A doktor immár tíz éve – gyakorlatilag a rendelő létrehozásának kezdetétől, – itt dolgozik. Figyelembe véve a rendelőhöz tartozó körzetet, van elég tennivaló. Mivel a három település elég távol esik egymástól, már az eljutás sem könnyű dolog, Ivan Rjabosapka éjjel-nappal készenlétben van. Ő a betegek első számú mentsvára, minden panaszukkal hozzá fordulnak.

Az Agro-Lucski Agrárvállalat igazgatósága számára nem közömbösek a vidék lakosainak gondjai, jó szívvel segít a becsületes embereknek.

Valentina Szmal

Forrás:
KISZó
egyeb Közzétette:

Post Author: KISZó