Sufrics Budapesten oltatja be magát az orosz koronavírus elleni vakcinával

A kárpátaljai származású, botrányairól is ismert ellenzéki politikus a Szavik Suszter szólásszabadsága című politikai, közéleti show-műsor vendégeként bírálta az ukrán kormány oltáspolitikáját.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy „hol fogja beoltatni magát”, Nesztor Sufrics azt válaszolta, hogy családjával együtt, Budapesten adatja be az új koronavírus elleni Szputnyik V nevű orosz vakcinát.

„Azért Budapesten, mert ott már van vakcina, nem mellékesen, logisztikailag könnyebben el lehet jutni a magyar fővárosba, mint Moszkvába” – fogalmazott a politikus. Sufrics nem rejtette véka alá véleményét a kormány szerinte elhibázott oltáspolitikájáról. Továbbá kritizálta a stúdióban jelen lévő Makszim Sztepanov ukrán egészségügyi miniszter döntéseit, kiemelte, hogy a Miniszteri Kabinetnek nincs kiforrott stratégiája a pandémia kezelésére. Emlékeztette a tárcavezetőt arra, hogy korábban a rendkívüli helyzetek minisztereként úgy kezelték a vészhelyzeteket, hogy előbb felmérték azokat.

Nesztor Sufrics kifejtette, nem szabadna politikát csinálni az emberek életéből, és még mindig csak ígéretek hangzanak el a nyugati vakcina érkezéséről, addig az orosz oltás már rég Ukrajnában lenne. A polikos ugyanakkor nem Sztepanovot hanem Volodimir Zelenszkij államfőt és Denisz Smihal miniszterelnököt okolja azért, hogy még mindig nincs koronavírus elleni védőoltás Ukrajnában. Magyarázata szerint a vakcinabeszerzéssel minden országban a legmagasabb szinten, elnökök és miniszterelnök foglalkoznak, mindeközben Zelenszkij rátestálta ezt a feladatot az egészségügyi miniszterre, hogy legyen, aki elviszi a balhét.

Forrás:
KISZó/facebook.com/shusteronline
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó