Viski gól az NB I-ben

Takács Ronald

Reálisan nézve az erőviszonyokat, behozhatatlanul nagyra, 16 pontosra nőtt a Ferencváros előnye a magyar labdarúgó élvonalban, s bár még a pontvadászat bő egyharmada hátra van, de akár már most kioszthatnák a zöld-fehéreknek az aranyérmet.

A Fradi 2–0-ra legyőzte a Mol Fehérvárt az NB I 20. fordulójának rangadóján, ráadásul a Vidi leszorult a második helyről is, mert megelőzte a Zalaegerszegen győztes Puskás Akadémia. Márton Gábor vezetőedző elismerte, ez a hajó már elment, innentől kezdve az ezüstérem megszerzésére és a Magyar Kupára kell koncentrálni. A Fradinál a folytatásban az okozhat némi problémát, hogy Szerhij Rebrov mester kellő motivációval tűzben tudja-e tartani a fiúkat, de őt ismerve valószínűleg megbirkózik ezzel a kellemes feladattal is. A rangadó góljait Myrto Uzuni és Tokmac Nguen szerezte, előbbinek ez volt zsinórban az ötödik gólja, ami legutóbb Böde Dánielnek és Varga Rolandnak jött össze a zöldek szerelésében. A Fradi amúgy bajnoki meccseinek kétharmadát (20-ból 15-öt) nyerte meg, csak viszonyításképp, a MOL Fehérvár csupán kilencet, a második helyre előrelépő Puskás pedig meccseinek a felét.

A magyar élvonal küzdelmeinek szorosságát jól jelzi, hogy a harmadik helyen menetelő Kisvárda hétközi, majd hétvégi vereségével egészen a hetedik pozícióig csúszott vissza.

A tavasszal bűnrosszul startoló Újpest gyorsan hátrányba került az MTK vendégeként, melynek színeiben ismét Varga Roland volt eredményes, aztán nem kis meglepetésre a lilák a szünetig rúgtak egy hármast, az egyenlítő találatot jegyző Simon Krisztián távoli bombáját a szezon góljának tartják a szakemberek.

A Budafok paksi vereségével visszacsúszott a sereghajtó pozíciójába, a csapat egyetlen gólját a Viskről származó Takács Ronald szerezte.

Az OTP Bank Liga 20. játéknapján: Diósgyőr–Kisvárda 2–0, Mezőkövesd-Zsóry–Budapest Honvéd 2–1, MTK–Újpest 1–3, Paks–Budafok 4–1, Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 1–2, FTC–MOL Fehérvár 2–0.

Az állás: 1. Ferencváros 49 pont, 2. Puskás 33, 3. Fehérvár 33, 4. Paks 29, 5. MTK 29, 6. Mezőkövesd 28, 7. Kisvárda 28, 8. ZTE 22, 9. Újpest 22, 10. Honvéd 22, 11. Budafok 20, 12. Diósgyőr 17.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:NSO
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó