Szabadlábra helyezik a társát leszúró alsóapsai kiskorút

Szabadon bocsátják azt a 14 éves, gyilkosságért elítélt alsóapsai fiatalt, aki 2018 márciusában több késszúrással végzett kilencedik osztályos cimborájával. Az információkat Katerina Hizsnyak, a megyei ügyészség szóvivője erősítette meg.

Katerina Hizsnyak kifejtette, 2019 májusában a Munkácsi Városi-Járási Bíróság a fiú cselekedeteit a büntető törvénykönyv 116. cikkelye szerint minősítette, az alperes ügyvédjének fellebbezése után azonban a büntetés megváltoztatásáról, azaz a szabadságvesztés időtartamának 3 évre csökkentéséről döntött.

„Az áldozat családja és az ügyész nem értett egyet a határozattal, ezért a másodfokú bírósághoz fordultak. Az ügyészség a bírósági döntés hatályon kívül helyezését és 15 év börtön kiszabását követelte. Ugyanakkor a vádlott védői fellebbeztek. Ez a tárgyalás több mint egy éve zajlott Lembergben, ahol elutasították az ügyész indítványát, és részben helybenhagyták az alperes védőjének kérését. A büntetést 3 év 6 hónapról 3 év börtönre csökkentették” – tájékoztatott a szóvivő, majd hozzátette, az ügyész újabb fellebbezést nyújt be a bírósági döntések ellen.

A kiszabott idő idén március elején lejár, ezért az elkövetőt elengedik.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó