Egy nap alatt ötszáz fertőzöttet találtak Kárpátalján

Az utóbbi napokban gyorsan emelkedik a covid-fertőzöttek száma Ungváron és a megye egész területén.

Kárpátalján az eddigi legtöbb, 500 pozitív tesztet készítettek egy nap alatt, s 10 emberéletet követeltek a vírus okozta szövődmények. Régiónkban eddig 822-en nem tudtak megbirkózni a kórral.

Ungváron 82 embernél mutatták ki a koronavírust az elmúlt nap folyamán, közölte a polgármesteri hivatal. A megyeszékhelyen összesen 7635-en betegedtek meg a járvány megjelenésétől. Jelenleg 1787 aktív beteget kezelnek kórházban vagy ambulánsan, 2050-en házi karanténban vannak. Február 17.-i adatok szerint az Ungvári Városi Kórházban a covid fertőzöttek részére elkülönített 175 ágyból 148 foglalt, a betegek közül 125 ungvári. A megye más kórházában ugyanez a helyzet, mivel egyre több a súlyos, kórházi ellátásra szorul páciens, fennáll a veszélye, hogy hamarosan nem tudják majd ellátni őket.

A fertőzés elkerülése végett a szakemberek nyomatékosan kérik a lakosságot, hogy tartsák be a fertőzés megelőzése érdekében javasolt intézkedéseket: viseljenek maszkot, mossanak gyakran kezet vagy fertőtlenítsék gyakran, kerüljék a tömeget, tartsák a másfél-két méter távolságot, ne nyúljanak a szemükhöz, szájukhoz, orrukhoz, ha megbetegszenek, maradjanak otthon.

Post Author: KISZó