Nem állt meg az élet a Start Nyelvközpontban

A beregszászi Start Nyelvközpont tanítványai is online tanultak az intenzív vesztegzár ideje alatt. Az intézményben, korszerű módszertan és tananyag alkalmazásával, angol és ukrán nyelvet tanítanak 6-14 éves gyerekeknek.

Hegedűs Csilla

Mint azt Mondics-Kurmay Lívia, a nyelvközpont vezetője elmondta, őket is rávitte a kényszer arra, hogy elsajátítsák a távoktatás alatt alkalmazható nyelvtanulási módszert.

– Nagyobb hangsúlyt fektettünk a szóbeli gyakorlatokra, hogy a gyerekeket ne terheljük még mi is az írásbeli feladatokkal. Sajnos még mindig bizonytalan időszakot élünk, de szerencsére a legtöbb gyermek részt vesz az online órákon. Mára már a szülők is adaptálódtak, és amikor jelezzük, hogy ismét a számítógép előtt tartjuk a foglalkozásokat, döntésünket pozitívan fogadták. A pedagógusaink is hozzászoktak ehhez a helyzethez.

Lívia elmondta, a koronavírus-járvány körül kialakult helyzet miatt sajnos néhány tanítványuk szüneteltette vagy feladta a nyelvtanulást. Ez eddig nem volt jellemző, most ilyesmivel is szembesülniük kellett, de mindeközben nagyon jó híreik is vannak.

– Az egyik csoportunk tagjai, akik már nyolcadik éve tanulnak nálunk idegen nyelveket, az idén nyelvvizsgát tesznek.

Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen komolyan készülnek a könnyűnek nem mondató vizsgára. Megírattunk velük egy próbatesztet, a pontok alapján mindannyian átmentek. Drukkolunk nekik, és reméljük, hogy mindannyian sikeresen veszik az akadályokat.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó