Medvedcsukot és feleségét terrorizmus pénzelésével gyanúsítják

Több személy és jogi személy elleni szankciókról fogadtak el határozatot a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ülésén – tájékoztatott a Korrespondent.net.

Olekszij Danilov elmondta, a tanácskozáson 14 ukrán, 5 orosz állampolgárral, illetve 5 jogi személlyel szemben foganatosítottak büntetőintézkedéseket. Köztük van Viktor Medvedcsuk, az Ellenzéki Platform – Az Életért parlamenti képviselője és felesége, Okszana Marcsenko, valamint Tarasz Kozak parlamenti képviselő élettársa, Natalija Lavrenyuk. Az RNBO titkára hozzátette:  Medvedcsukkal, Marcsenkóval és másokkal szemben azért alkalmaznak szankciókat, mert a biztonsági szolgálat terrorizmus finanszírozása miatt folytat ellenük eljárást.

A szankcionáltak teljes vagyonát zárolták, azzal a kitétellel, hogy tulajdonukat eladhatják.

A büntetőintézkedések vonatkoznak 5, a Kijev–Moszkva útvonalon közlekedő repülőre és az azokat üzemeltető vállalatra.

Danilov arról is tájékoztatott, hogy az ülésen döntés született 1433 kilométer kőolajvezeték állami tulajdonba vételéről.

A nemzetbiztonsági tanács mérlegelte az egyre veszélyesebbé váló donbászi helyzetet, a kérdéssel kapcsolatban nem publikus határozat született.

Mint ismeretes, korábban az RNBO határozatára hivatkozva Volodimir Zelenszkij elnök bezáratta a NewsOne, a ZIK és a 112 Ukraina hírtévét.

Az adóknak azért kell elsötétülniük, mert tulajdonosuk, Tarasz Kozak ellenzéki honatya ellen szankciókat foganatosítottak. A médiumok Viktor Medvedcsuk érdekeltségébe tartoznak, műsoraik kemény kritikákat fogalmaztak meg a jelenlegi hatalommal szemben.

 

 

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó