Magyar himnusz Kijevben

Tét nélküli meccsel fejezte be az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar férfi kosárlabda-válogatott Kijevben. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány elsősorban a fiatalokat szerepeltette, így nagy vereség lett a vége, ám a magyar csapat a célját teljesítette, ott lesz jövőre az Eb-n, akárcsak az ukránok is.

A legutóbbi, 2017-es Eb-n 15. magyarok négy meccsre érkeztek Ukrajnába, és a második során, az osztrákok múlt heti legyőzésével biztosították helyüket a jövő szeptemberi Eb-n. Azóta már csak tét nélküli találkozókra került sor Kijevben, illetve a 4/1-es győzelmi mérleggel álló nemzeti csapat számára annyi jelentősége maradt az utolsó csatának, hogy siker esetén csoportgyőztesként zárhatott volna.

Ugyan a bravúr elmaradt, a remekül triplázó házigazda 97–63-ra simán győzött, és csoportelső lett 10 ponttal az ugyanennyit gyűjtő Szlovénia és Magyarország előtt. A csoportból az első három válogatott, azaz Ukrajna, a címvédő Szlovénia és Magyarország szerzett részvételi jogot a 2022-es kontinenstornára, melynek Csehország, Grúzia, Olaszország és Németország ad otthont.

Ivkovics Sztojan az M4 Sportnak adott nyilatkozatában kiemelte, a kitűzött célt elérte a válogatott:
“Most az a legfontosabb, hogy kinn vagyunk az Eb-n, büszke vagyok erre, és elégedett vagyok a hozzáállással. Összeállt a kép, megvan az Eb-re a vázunk, amely jobb, mint legutóbb Romániában volt. Mindezt pedig úgy értük el, hogy a hat meccsből csak egyet játszottunk otthon” – összegzett a kapitány.

Az ukrán fővárosban a magyar nemzeti csapat az Eb-re való ismételt kijutás után az üres csarnokban is elénekelte a himnuszt:

Forrás:
KISZó/MTI/Facebook
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó