Csalók vadásznak a külföldi rendszámú autósokra

A külföldi rendszámú autó kedvezményes „elvámolásával” kecsegtetnek a csalók – közölte külföldi rendszámú autósokat tömörítő AvtoEuroSzila nevű szervezet Facebook-oldalán.

Oleg Jarosevics, a szervezet vezetője a bejegyzésben arra hívta fel a figyelmet, hogy a közösségi oldalakon egyre több olyan hirdetés terjed, amelyben külföldi rendszámú személyautók forgalomból való kivonásának gyors és korrekt (50-100 dollár) ügyintézését ígérik. A papírok eredetiségét minden esetben az ukrán vámhatóság egyezteti a külföldi szervvel, így hamar kiderül, hogy hamis papírokkal próbálkozik valaki. Ráadásul közokirat-hamisításért felelősségre is vonhatják az átverés áldozatát.

A bejegyzésben Jarosevics emlékeztetett arra, hogy bizonyos országokban, mint például Csehország és Bulgáriában, a forgalomból való kivonás kizárólag a vásárló személyes jelenlétében intézhető. A szervezet vezetője kihangsúlyozta, hogy érdemes arra, odafigyelni, hogy az autót valóban kivonták a forgalomból külföldön, ugyanis a vámügyintézésnél ez komoly gondot jelenthet az új tulajdonos számára.

Forrás:
KISZó/www.facebook.com/AESUkraine

Post Author: KISZó