Szabics Imre az Eb helyett a Vidit választotta

Úgy fest, a hatalmas előny rányomja bélyegét a Ferencváros futballistáinak koncentrációjára. A Mezőkövesd után most az MTK otthonában szórakozták el a három pontot. Ám még így is növelni tudták bajnoki fórjukat, miután a Puskás Akadémia meglepetésre kikapott a bennmaradásért küzdő Honvéddal szemben. Megtalálta az új vezetőedzőt a MOL Fehérvár FC, de az áprilisig irányító Szalai Tamás az elmúlt héten két szép sikert is abszolvált a magára találó Vidivel.

A labdarúgó NB I 23. fordulójában a listavezető FTC eddigi legjobb tavaszi teljesítményével a szünetre kétgólos előnyre tett szert az MTK vendégeként, de a játék képe és a helyzetek alapján ez akár 4-5 gólos is lehetett volna. Az elmúlt időszakban harmatgyengén futballozó Olekszandr Zubkov két remekbe szabott gólt ragasztott a kék-fehérek hálójába. Szerhij Rebrov vezetőedző egyenesen azt mondta, hogy mióta a Fradinál van – segítünk, 2018 szeptembere óta –, ez volt a csapatától látott legjobb félidő. Ezért is nehezen érthető, ami a második játékrészben történt. A zöldekre nem lehetett ráismerni, igaz, az MTK-ra sem, csak fordított előjellel. A télen éppen az FTC-től érkezett Varga Roland előbb gólpasszt adott, majd maga is betalált, bravúrpontot szerezve új csapatának, sőt, a végén a házigazda járt közelebb a három ponthoz. A válogatott formában futballozó kiváló szélső már öt bajnoki gólnál jár új klubjában.

Ám a bajnoki cím egyedüli várományosa még így is jól járt, hiszen a Puskás váratlan botlásával már 15 pont az előnye. A héten sorra kerülő hétközi fordulóban Dibuszék visszavághatnak a Diósgyőrnek, amiért a borsodiak januárban megszakították a 2017 áprilisa óta húzódó Groupama-veretlenséget.

A MOL Fehérvárnál kiegyenesedtek a kispaddal kapcsolatos kérdőjelek. A korábban bedobott edzőjelöltek közül Juhász Roland valóban szerepet kap, ő lesz Szabics Imre egyik segítője, másikuk pedig Torghelle Sándor. Az új mester április elsején veszi át a székesfehérváriak irányítását, addig még Franco Foda asszisztenseként az osztrák válogatott munkáját segíti. A korábbi 36-szoros válogatott csatár nagy áldozatot hozott a Videotonért, mert így lemarad a sógorokkal az idei nyári Eb-szereplésről. Már másodjára, mert a 2016-os kontinenstornára kijutó magyar nemzeti tizenegynél Dárdai Pál idején volt stábtag, de a Dárdait váltó Bernd Storck már nem vitte magával az ifjú szakembert.

Amíg Szabics megérkezik, addig Szalai Tamás marad beugróként, akivel a gárda előbb kiejtette a Magyar Kupából a Fradit, a hétvégén pedig Zalaegerszegről hozta el a három pontot Nikolics és Nego találataival, amivel három pontra megközelített a második felcsútiakat.

Kezd magára találni a pocsékul kezdő Újpest, a Budafok bravúrgyőzelemmel próbál bennmaradni és elkezdett a felzárkózásba a Honvéd is, amely Gazdag Dániel duplájával első győzelmét aratta Horváth Ferenc irányításával.

Az OTP Bank Liga 23. játéknapján: Budafok–Kisvárda 2–0, Diósgyőr–Mezőkövesd 2–2, MTK–FTC 2–2, Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 1–2, ZTE–Videoton 0–2, Paks–Újpest 1–3.

Tíz fordulóval a vége előtt így fest az állás: 1. Ferencváros 54 pont, 2. Puskás 39, 3. MOL Fehérvár 36, 4. MTK 34, 5. Paks 32, 6. Mezőkövesd 31, 7. Kisvárda 31, 8. Újpest 28, 9. Budafok 26, 10. ZTE 25, 11. Honvéd 25, 12. Diósgyőr 21.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:NSO
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó