Csempészet miatt vették őrizetbe

Az ukrán állami kommunikációs és információvédelmi szolgálat kárpátaljai kirendeltségének munkatársát pénz, arany és cigaretta Lengyelországba történő illegális exportjának megszervezésével gyanúsítják.

Olga Csikanova, az Állami Nyomozó Iroda szóvivője elmondta, a férfi Ukrajna lengyelországi nagykövetségének jelenlegi dolgozóival és volt munkatársával, illetve annak fiával együtt diplomáciai mentességet alkalmazva hivatalos gépjárművet használt az illegális áruszállításhoz. A szóvivő hozzátette, a csempészárut egy mikrobuszban találták meg február 28-án az ukrán–lengyel határon.

Csikanova kifejtette, a nagykövetség egyik sofőrje mellett az ukrán külügyminisztérium egyik titkára is részt vett az illegális tevékenységben.

A mikrobuszt a Jahodin–Dorohusk ellenőrző pont ukrán oldalán vizsgálták át, amikor 140 ezer amerikai dollárt, 67 200 eurót, 11 600 lengyel zlotyt, 16 kilogramm aranyat és 8826 karton cigarettát találtak. „A lefoglalt dohánytermékek becsült értéke eléri a 1,5 millió hrivnyát” – mondta a szóvivő.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó