Magyarország szigorít – változások várhatók a határátlépésben is

Új intézkedések bevezetését jelentette be Gulyás Gergely, a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A portfolio.hu pontokba szedte a március 8-tól életbe lépő szigorításokat:

  1. Az oktatás területén az óvodákat és az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig, tehát a tavaszi szünet végéig bezárják. A digitális oktatásra való átállás részleteit az Emmi dolgozza ki Kásler Miklós miniszter vezetésével.
  2. Az üzleteket március 8-án hétfőtől két hétre, tehát március 22-ig bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
  3. Március 8-22. között minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatások.
  4. A konditermeket is be kell zárni két hétre (március 8-22.), az igazolt sportolók meccseire, edzéseire csak zárt kapuk között kerülhet sor.
  5. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sportolás a másfél méteres védőtávolság betartása mellett megengedett.
  6. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.
  7. Szigorítják a határátlépést a személyforgalomban (részletek még nincsenek), de a tranzit- és teherforgalomban nem lesz változás.
  8. A szállodák és a vendéglátóipar számára már adott bértámogatást, adókedvezményt minden olyan szektorra kiterjesztik, amelyeknek most be kell zárnia két hétre.
  9. A munkavégzés engedélyezett, ám ahol mód van rá, ott biztosítani kell az otthoni munkavégzést.
  10. A középiskolákban, egyetemeken változatlanul online zajlik az oktatás.

Az is kiderült, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő a péntek reggeli rádióinterjújában több részletet is bejelent, amelyeket a mai nap folyamán dolgoznak ki.

Forrás:
KISZó/Fotó:Csóti Rebeka/24.hu
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó