Az ismeretlen egészségügyi miniszter

A februárban mérthez képest egy százalékkal csökkent azok száma, akik megbíznak az ukrán államfőben, ennek ellenére, a Rejting Szociológiai Csoport felmérése alapján, továbbra is ő vezeti a listát – tájékoztatott a zn.ua.

Volodimir Zeleneszkijt a megkérdezettek 43 százaléka tartja hitelesnek, viszont 55 százalék már nem hisz neki. Jóval szerényebb népszerűségi mutatóval rendelkezik Denisz Smihal. A miniszterelnökben mindössze 15 százalék bízik, a közvélemény-kutatás résztvevőinek fele viszont nem.

A koronavírus-járvány közepette ugyancsak sokról árulkodó adat, hogy Makszim Sztepanov egészségügyi miniszternek mindössze a válaszadók 12 százaléka hisz, 32 százalék fogalmazott meg ellenvéleményt, viszont 54 százalék nem is ismeri a pandémia elleni közdelem kulcsfiguráját.

Az ellenzéki politikusok közül Julija Timosenko, a Batykivscsina vezetője 28 százalékon áll, ám a válaszadók 70 százaléka nem bízik benne. Petro Porosenko korábbi államfő esetében  az arány 25–73, Jurij Bojko, az ellenzék egyik vezetőjénél pedig 24–54.

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó