Kárpátalja a vörös zónában; Szürtei kistérség: megvalósítható terveket tűznek maguk elé; Nemcsak a falak, a lelkek is épülnek

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

 

➡️KÁRPÁTALJA A VÖRÖS ZÓNÁBAN – A megyei kórházban 60 páciensnek intenzív osztályon lenne a helye, de ott csak 6 ágy van.

➡️EGYELŐRE DÖCÖG A HIVATALI ÜGYINTÉZÉS – Most induló sorozatunkban a többségében magyarok lakta kistérségeket igyekszünk majd közelebbről megismertetni és bemutatni, első alkalommal a Szürtei kistérségbe látogattunk el.

➡️NEMCSAK A FALAK, A LELKEK IS ÉPÜLNEK – Beszélgetés Marosi Istvánnal, az Ortutay Elemér Szakkollégium igazgatójával.

➡️HALLÓ, ITT A KISZÓ: HOGYAN IGAZOLHATÓ A HATÁRON, HA MÁR ÁTESETT VALAKI A FERTŐZÉSEN? – Az olvasói felvetésekre adott hivatalos választ az ORFK kommunikációs szolgálata.

➡️UKRÁN-FRANCIA ALAPÍTVÁNY JÓTÉKONYKODOTT A NAGYDOBRONYI KISTÉRSÉGBEN – Az adományok között volt 12 hallókészülék, több mint 60 különböző dioptriájú és keretű szemüveg, fogkefék és orvosi köpenyek.

➡️BEINDULT A SZERENCSEJÁTÉK-BIZNISZ – A legalizálással az állam komoly bevételekre számít.

➡️ERDÉLY KIÁRUSÍTÁS… – Kelemen Hunor szerint Klaus Iohannis kijelentése csupán a PNL–PSD-csata része volt.

➡️AZ EU-S TAGÁLLAMOK ESETÉBEN LEGÁLIS LEHET A KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRSÁG – Veszélybe kerülhetnek az önkormányzatokban a magyar pozíciók.

➡️MÁRCIUSI GONDOLATOK – ANNO DOMINI 2021 – Horváth Sándor publicisztikája.

➡️A TÖBBSÉG NEM TART A LISTÁZÁSTÓL – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

➡️CSORBUL A SAJTÓSZABADSÁG? – Vitalij Mescserjakovot, az Ukrán Nemzeti Újságíró Szövetség kárpátaljai szervezetének elnökét kérdeztük.

➡️HALLÓKÉSZÜLÉKKEL FÜLÜNKBEN A VILÁG – Miért nem érzékeljük egymást?

➡️„A LEGHÁLÁSABB FELADAT AZ ELEMI ISKOLÁBAN TANÍTANI…” – Kulcslyuk rovatunk vendége Babják Edit, a Beregszászi Városi Oktatási és Művelődési Osztály vezetője.

➡️TÖBB MINT EZER HRIVNYÁT VESZNEK EL AZ IDŐS EMBEREKTŐL – Július helyett októberre halasztották az emelést.

➡️HIT, TUDÁS, KÖZÖSSÉG, ISKOLA – Az életre is felkészít a nagyberegi líceum.

➡️A GYÜMÖLCSTERMŐ NÖVÉNYEK METSZÉSE – Gyakorlati tanácsok.

➡️„LEHET-E ŐSZINTE BARÁTSÁG FÉRFI ÉS NŐ KÖZÖTT…” – Másfél óra derű a beregszászi színházban.

➡️MERJÜNK SZÓLNI ÉS LÉPNI – Egy fiatal közösségi szerepvállalásáról.

➡️NEM ELŐSZÖR MOSOLYGOTT RÁJUK A SZERENCSE – A téli tárgynyeremény-sorsolásunkon Prokop József egy elektromos hősugárzót nyert, amit a fia vett át szerkesztőségünkben.

➡️AZ ÜGYÉSZSÉG VÁDAT EMELET AZ AUTÓBUSZ VEZETŐJE ELLEN – A halálos áldozatokat követelő lengyelországi buszbaleset részletei.

➡️HOPPON MARADTAK A KÁRPÁTALJAI FOCISZURKOLÓK – Elmaradt a várva várt ungvári focifieszta, a Dinamo Kijev mégsem jött a kárpátaljai megyeszékhelyre, helyette a Minaji FC utazott a fővárosba egy jókora pofonért.

➡️AZ 1848–1849-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKEZETE KÁRPÁTALJÁN – Kárpátalja több településén állítottak emlékjeleket a szabadságharc és annak részvevői előtt tisztelegve.

CSALÁDI 7️⃣ NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár🤳, recept🥘, teszt📝, életmód🤸‍♂️ és agymozgató keresztrejtvény🗒️, horoszkóp♏. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏤, online a www.ukrposhta.ua🖱️ oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó