Daganata helyett a szemét távolították el egy ukrajnai férfinak (VIDEÓ)

Hmelnyicki orvosok hibás diagnózist állítottak fel egy páciensnek, s a fejében lévő daganat helyett az egészséges jobb szemét távolították el, közli a tsn.ua.

A páciens lányának azt mondta az orvos, hogy elfekélyesedett a szaruhártya, amit mindenképpen el kell távolítani. Most, két évvel később, a Kijevi Idegsebészeti Klinikán kiderült, hogy egy daganat nyomta el a beteg szemét, mely tizenöt év alatt fejlődhetett ki a fejében. A fővárosi szakemberek megdöbbenéssel állnak az eset előtt, szerintük ugyanis több jel is utalt arra, hogy nem a szemével van a gond, nem értik, hogy nyúlhatott ennyire mellé a hmelnyicki orvos, s vállalkozhatott CT és MRT vizsgálat nélkül ilyen radikális beavatkozásra.

A kijevi idegsebészet tapasztalata szerint tízből négy beteg helytelen diagnózissal érkezik hozzájuk, ezáltal értékes időt veszítve. Azt ajánlják, mielőtt valaki sebészeti beavatkozásra vállalkozik, kérje ki több szakember véleményét is.

A Mancesteri Egyetem felmérése szerint világszerte a páciensek 12 százaléka válik orvosi műhiba áldozatává, melynek során rokkanttá lesz vagy életét veszti.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó