Még nem jön az igazi tavasz

Pénteken a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, több tájegységünkön is előfordulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, hózáporok, néhol akár az ég is megdörrenhet, apró szemű jég is eshet. Délután 3 és 8 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Szombatra virradóan több helyen elfordulhat havazás, hózápor, helyenként pára-, ködfoltok képződnek. Napközben ismét számítani kell záporok, hózáporok kialakulására, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A legtöbb napsütés északkeleten várható. Nyugaton megerősödik az északi szél. Kora reggel -8, 0, délután 2-8 fokra számíthatunk.

Vasárnap napos, de többfelé szeles idő várható. Számottevő csapadékra nem kell számítani. Hajnalban -9, -1, napközben 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet. A napsütés mellett gomolyfelhők képzősnek, elszórtan záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Napközben 5-9 fokot mérhetünk. Kedden is még többfelé lehet erős a szél. Változóan felhős-napos időre, 6-11 fokos maximumokra van kilátás.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó