Egyre több lopást jelentenek Kárpátalján

lopás Kárpátalja rendőrség

Láncfűrészt, alkoholt és mobiltelefonokat is eltulajdonítottak.

Folyamatosan növekszik a lopásokról szóló bejelentések száma Kárpátalján. A rendőrség nagy erőkkel veti bele magát a tolvajok felkutatásába, sok esetben a gyors reakciónak köszönhető az elkövetők megtalálása.

Csuha Ivett

Iloncán (Ilnica, Ilosvai térség) az egyik lakos tett bejelentést a helyi rendőrségen. A nő elmondta, ismeretlenek a ház mögötti gazdasági épületből ellopták a láncfűrészt.
A rendőrök hamar az enyveskezű nyomára bukkantak, aki a károsult 32 éves falubelije volt.

Kiderült, hogy a férfi még januárban lopta el a láncfűrészt, ám a tulajdonosa nem észlelte azonnal az eszköz hiányát. A besurranó a gazdasszony távollétében akadálytalanul feljutott a portára.
A rendőrség forró nyomon fogta el Ivaskófalva (Ivaskovica, Huszti járás) három lakosát, akik az éjszaka közepén betörtek a helyi üzletbe és kirabolták azt.

Az egyenruhások a helyszínre érkezve előzetesen felmérték a bűncselekmény körülményeit. Sikerült felkutatni a tetteseket is.

A három, 18-38 éves helyi lakost az egyikük házában találták meg.

Mint kiderült, a gyanúsítottak a tetőn keresztül jutottak be az üzletbe, ahonnan alkoholos italokkal és dohánytermékekkel távoztak.

A rendőrségnek már csak az ellopott áruk egy részét sikerült lefoglalni.

Nagyszőlősön mobiltelefonokat lopott egy fiatal. Március 12-én ismeretlen személy tört be a helyi bevásárlóközpont egyik zárva tartó üzletébe, és eltulajdonította az összes kiállított terméket.

A nagyszőlősi rendőrség a helyszínre kiérkezve megállapította, hogy egy 19 éves helyi lakos érintett a bűncselekményben. A fiatalember bemászott az üzletbe, és összeszedte a kirakatban lévő mobiltelefonokat. Az elkövetőt korábban már ítélték el hasonló bűncselekmény miatt.

Az őrizetbe vett férfit akár hat évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik. Az ügy vizsgálata folyamatban van.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó