Oltás után halt meg egy katonanő

Odessza megyében meghalt egy szerződéses katonanő, akit március 21-én oltottak be a koronavírus elleni vakcinával.

A korrespondent.net tájékoztatása szerint a fiatal hölgy azt megelőzően kapta meg az oltást, hogy elfoglalta volna új szolgálati helyét az Egyesített Erők műveleti övezetében. Az Ukrán Fegyveres Erők egészségügyi szolgálatának március 23-án kiadott közleménye szerint a katona hirtelen rosszul lett, elvesztette eszméletét. A helyszínre érkező katonai és polgári orvosi csoport megkísérelte az újraélesztést, sikertelenül.

A katonaorvosok megerősítették: a vakcinálást az Odessza Megyei Állami Közigazgatás egészségügyi főosztályának mobil csoportja végezte, melynek tagjai már jelentős tapasztalattal rendelkeznek.

A pravda.com.ua a hírrel kapcsolatban azt is közölte, hogy ugyanabból az ampullából, melyben a katonanőnek beadott szérum volt, további 9 személyt oltottak be, akiknél semmilyen mellékhatás nem jelentkezett.

Azt már a zn.ua tette közzé, hogy az egészségügyi tárca felkérte a polgárokat és a sajtó képviselőit, a történtekből ne vonjanak le elhamarkodott következtetéseket. „A nő krónikus szív- és érrendszeri betegségben szenvedett, illetve más kísérő betegségei is voltak” – tájékoztatott a szakminisztérium.

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó