Értékes adományok a Szerednyei Kórháznak

A napokban a csapi református gyülekezet adományokat vitt a Szerednyei Kórházba. Az inspirációt a jótékonysági akcióhoz az adta, hogy a közelmúltban több gyülekezeti tagot is ott kezeltek Covid-fertőzés miatt, így saját bőrükön tapasztalták az ottani körülményeket.

Katona Viktória, a gyülekezet református lelkésze kiemelte, a gyógyultak hazaérkezésük után elmesélték, milyen nehéz körülmények között dolgoznak az orvosok és az ápolók ebben az egészségügyi intézményben. Úgy gondolták, hogy szervezni kellene egy gyűjtést, amiből meg tudnák vásárolni azokat az eszközöket, amelyekre a legnagyobb szükség van.

– Felvettük a kapcsolatot a Szerednyei Kórház főorvosával, aki elmondta, hogy mire is lenne szükségük – emlékezett vissza a lelkész.

Az adományokat öt higanyos lázmérőt, öt infúzióállványt, egy szaturációmérőt, egy vérnyomásmérőt és nyomtatáshoz szükséges A/4-es lapokat Katona Viktória, Krajnik Tibor gondnok és Kovács Éva gyülekezeti tag adta át a kórházban.

– Látva a meghatottságot, úgy döntöttünk, folytatjuk a gyűjtést, és lehetőség szerint tovább segítünk az intézménynek. Folyamatosan szükség van ugyanis fertőtlenítőszerekre, maszkokra, gumikesztyűkre stb. Amióta meghirdettük az akció folytatását, már több mint ötvenezer forintnyi adomány érkezett. Bízom benne, hogy ez az összeg még tovább fog növekedni. Amit Isten ránk bízott, meg kell cselekednünk és adni abból, amit magunk is kaptunk – mondta a gyülekezet lelkipásztora.

A gyűjtés folytatásához szükséges információkat Katona Viktória, református lelkipásztor Facebook-oldalán bárki elolvashatja és csatlakozhat hozzá.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó