Programajánló: Hazajárókkal a Ljuta-havasra

A Kárpátaljai Hazajáró Egylet 2021. július 10-én túrát szervez. Az alábbiakban az egylet felhívását közöljük, részletekért és a jelentkezéshez keresse fel a KHE honlapját. 

Kedves Hazajáró túratársak!

A Hazajáró harmadik alkalommal tér vissza a Róna-havasokba. Eddigi túráink során már bejártuk a vonulat két legmagasabb pontját, a Róna-havast és az Éles-kőt.

Ez alkalommal a hegység harmadik említésre méltó csúcsát hódítjuk meg: a Ljutanszka Holicát, azaz a Havasközi-bércet. 1375 méteres teteje csodálatos körpanorámával, élményekkel csábítja a túrázni vágyót. Rónafüredről indítjuk túránkat, ahová telekocsi módszerrel jutunk el. A falu végén az erdőben 5 kisebb vízesés közelében vezet az út, amit természetesen közelebbről is megtekintünk. Bükkerdőben haladunk, később fenyő színezi a rengeteget, majd kiérünk a gyephavasra, ahonnan már kies táj és lélegzetelállító látkép fogad minket.

 Indulási helyszín és időpont: Beregszász, római katolikus templom, 07:20;

A túra kiindulási és érkezési pontja: Лумшори (Rónafüred; Beregszásztól kb. 110 km egy irányban);

Teljes túratáv: parkolóhelytől függően 20-24 km;

Szintemelkedés: 950 m;

A túra nehézségi foka 1-5 skálán: 3

Kiknek ajánljuk: közepesen edzett túrázóknak;

Túravezető, szervező: Vezsdel László;

Utazás módszere: telekocsi;

Ár: Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagoknak 50 UAH/fő;

Aki nem tagja az Egyesületnek: 100 UAH/fő;

Mit hozzunk magunkkal: étel+ital (energiaszeletek, szőlőcukor, csoki, min. 1,5 l víz), esőkabát, napszemüveg, napellenzős sapka, naptej, túrafüzet, “terepi védőital”, jókedv.

Forrás:
KISZó/Fotó: Simon Rita

Post Author: KISZó