Záporokat, zivatarokat hoz a front

Pénteken hidegfront érkezik, emiatt kezdetben nyugaton, északnyugaton, majd napközben egyre több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra. Heves viharok a középső és az északi országrészben alakulhatnak ki felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel.

A légmozgás zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős, helyenként viharos lehet. A csúcshőmérséklet 25 és 38 fok között alakul, nyugaton és zivatarok környezetében enyhülhet a hőség.

Szombaton a napos időszakok mellett elszórtan a Dunától keletre és a középső tájakon alakulhatnak ki átmenetileg záporok, zivatarok, máshol száraz idő várható sok napsütéssel. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 27-34 fokot mérhetünk.

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett többfelé várható zápor, zivatar, helyenként hevesebb vihar is kialakulhat. A maximumok 26-32 fok között alakulnak, de zivatarokat követően több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Hétfőn a napsütést még helyenként záporok, zivatarok megzavarhatják. Napközben 26-32 fokot mérhetünk. Kedden napközben naposabb, szárazabb idő valószínű. Északnyugaton feltámad a délkeleti szél. 30-36 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó