Népzene-, néptánc- és sporttábor Nagydobronyban

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egán Ede Szakképzési Centrum Nagydobronyi Szakképzési Központjában két tehetséggondozó tábor nyílt a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében.

Bara Tünde

A IV. Ung-vidéki Népzenei és Néptánctábort Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány irodavezetője nyitotta meg. Kiemelte, a táborra 40 gyerek jelentkezett. Az alapítvány számára nagyon fontos, hogy minden gyermek megtalálja azt a programot, mely a legközelebb áll hozzá, s ennyi bezártság után, újra egymásra találva, barátságok szülessenek vagy mélyüljenek el, illetve feltöltődjenek a nyár folyamán, mielőtt újra iskolába mennének.

Kepics Andzselika táborvezető bemutatta a hét oktatóit, ismertette a programot.

A táborlakók csallóközi táncokkal ismerkedhetnek meg.

A népdaloktatásban a Komótos Zenekar és Kepics Andzselika, a táncoktatásban Szokolik Szabolcs kétszeres aranysarkantyús és Fülöp Ferenc-díjas táncos, Szokolik Melinda kétszeres aranygyöngyös és Fülöp Ferenc-díjas táncos és Beregszászi Fábián Boglárka néptáncoktató, míg a szabadidős foglalkozásokban Kupás Gizella nagydobronyi szövőnő és ifj. Hidi Endre szobrász, keramikus lesz a táborozók segítségére.

Megnyílt a I. Ung-vidéki Sporttábor is.

A sportkedvelőket szintén Váradi Natália, a „GENIUS” JA irodavezetője köszöntötte elsőként, őt követte Balogh János, az Egán Ede Szakképzési Centrum Nagydobronyi Szakképzési Központjának igazgatója, aki a hét folyamán oktatóként is jelen lesz a gyerekek között.

Erre a táborra 38-an jelentkeztek. Testnevelő tanárok és egy karateoktató is foglalkozik a táborlakókkal. Az ifjú sportolóknak lehetőségük lesz futballozni, röplabdázni, asztaliteniszezni, karatézni. Ügyességi sportvetélkedőket szerveztek nekik, a vízi sportok kedvelői kenuzhatnak is.

A két tehetséggondozó tábornak helyszínt biztosít az Egán Ede Szakképzési Centrum Nagydobronyi Szakképzési Központja, illetve a Tulipán Tanoda Magyar Népművészeti Iskola. Fő támogatója Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó