Elvitathatatlan siker, hogy a magyarság ma is itthon van Kárpátalján; Ukrajna szembe megy saját nemzetközi vállalásaival; Újabb pofon Kijevből; Herej éremmel szeretne hazatérni Tokióból

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 ELVITATHATATLAN SIKER, HOGY A MAGYARSÁG MA IS ITTHON VAN KÁRPÁTALJÁN – A szabadságharc üzenete: emelt fővel, szilárd hittel.

👉 KURUCFESZT – ÉRTÉKEK HORDOZÓJA – Kilenc éve Kárpátalja egyik legszínvonalasabb kulturális és szórakoztató rendezvénye.

👉 TÖBB HELYEN OKOZOTT ÚJABB KÁROKAT A VIHAR – Az alföldön áradások, a hegyvidéken sárfolyamok okoztak fennakadást.

👉  „ÉN EGY PERCIG SEM TUDNÁM ELKÉPZELNI, HOGY NE SZERESSEM, NE FOGLALKOZZAK A GYERMEKÜNKKEL” – Akik nem élték át, fogalmuk sincs arról, milyen érzés árvaházban nevelkedni, s arra a pillanatra várni, hogy egyszer csak megjelenik egy házaspár, és azt mondja: Őt hazavinnénk…

👉 UKRAJNA SZEMBE MEGY SAJÁT NEMZETKÖZI VÁLLALÁSAIVAL – Még a magyar elnökség ideje alatt elkészülhet az Európa Tanács legújabb ajánlása.

👉 MIKOR LESZ A KÖVETKEZŐ GAZDASÁGI VÁLSÁG? – Az adósságállomány háromszor nagyobb a világgazdaság éves össztermékénél.

👉 GOMBASZÖG – A SZELLEMI-KULTURÁLIS ÉPÍTKEZÉS MEGHATÁROZÓ BÁZISA – A Gombaszögi Nyári Tábor az idei Nemzeti Újrakezdés Évének első nemzetközi programja.

👉 ÚJABB POFON KIJEVBŐL – Nyelvhasználati vita: az Alkotmánybíróság szerint minden a lehető legnagyobb rendben van.

👉 MINIMÁLBÉR – Csuha Ivett publicisztikája.

👉 POLITIKUSOK ÉS A HÁBORÚS RETORIKA – Horváth Sándor véleményírása.

👉 UKRAJNÁBAN LASSAN HALAD AZ OLTÁSI PROGRAM – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

👉 NYARALÁS UTÁN VISSZA A PÖRGÉSBE – Tippek a könnyebb munkakezdéshez.

👉 „MINDENÜTT AZT KERESEM, AMINEK ÖRÜLNI LEHET” – Kulcslyuk rovatunk vendége Ábrány Krisztián csepei görögkatolikus parókus.

👉 HÁNYAN KAPNAK EMBERHEZ MÉLTÓ NYUGDÍJAT UKRAJNÁBAN? – Az idősek 50 százaléka 3 ezer hrivnya alatti juttatásból él.

👉 ORTUTAY-ESTÉK – A GYERTYA LÁNGJA – Valami megfoghatatlan, valami, ami összehoz, ami vonz.

👉 SZÓRAKOZÁSBÓL ÖLT A 23 ÉVES FIATAL – A sztriji Ivan Harbics gyilkosát újabb emberölés után fogták el.

👉 A TÁBOR TÉMÁJA A HONFOGLALÁS ÉS A KURUC KOR VOLT – A résztvevők íjászversenyen mérték össze tudásukat.

👉 „AZ EMBERI ARCOK, MOZDULATOK ADNAK IHLETET” – A tiszapéterfalvai Kutasi Csaba, a feltörekvő festőművész nemzedék képviselője.

👉 AZ ÉLVONAL TAGJA MARADHAT A MINAJI FC – Rajt a hétvégén: mindhárom osztályban lesz kárpátaljai együttes.

👉 HEREJ ÉREMMEL SZERETNE HAZATÉRNI TOKIÓBÓL – Az ungvári párbajtőröző számos sikert ért el, csak az olimpiai érem hiányzik a kollekciójából.

👉 CIKLÁMEN, MERT SZÉP – Molnár Éva üzletvezető és munkatársai igyekeznek minden igényt kielégíteni, legyen az csokor vágott virágból, dobozban kínált kompozíció, ami egyre népszerűbb, vagy cserepes növény, kopogtatók, koszorúk.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár💋, recept🥘, teszt📑, életmód 🤸‍♀️ és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp♉. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏣, online 💻 a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó