Határinfó: ismét jön a PCR-teszt!

 Az új típusú delta koronavírus-variáns terjedésének megakadályozása érdekében augusztustól szigorítják az ukrajnai beutazási szabályokat ‒ közölte a Korrespondent.net.

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter a kormány szerdai ülése után kijelentette: “augusztus elejétől a külföldről érkező koronavírus-oltással nem rendelkező ukrán állampolgároknak két hétre karanténba kell vonulniuk, ha nem rendelkeznek 72 óránál nem régebben készített negatív PCR-teszteredménnyel”.

Az Indiából és Oroszországból érkezők számára kötelező lesz a 14 napos hatósági házi karantén, amit negatív koronavírus teszttel sem válthatnak ki.

A külföldi állampolgárok csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebben készített negatív PCR-koronavírus-teszt és érvényes biztosítás felmutatásával utazhatnak be Ukrajnába.

Azoknak az ukrán állampolgároknak, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, vagy negatív PCR-teszttel, a határátlépéskor le kell tölteniük a Vdoma mobilalkalmazást, és kéthetes házi karanténba kell vonulniuk, amelyből negatív PCR-teszttel mentesülhet. Az alkalmazás a letöltést követő 72 óra elteltével kezdi el figyelemmel kísérni az illető tartózkodási helyét.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó