Ukrajnában már több mint 5 millió adag vakcinát adtak be

Ötmilliónál is több adagot adtak be az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) védő oltásokból Ukrajnában a szerdán közölt adatok szerint – közölte a Korrespondent.net Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter bejelentésére hivatkozva.

A tárcavezető közlése szerint az oltási kampány február 24-ei kezdete óta 3 264 715-an kapták meg valamely védőoltás első, 1 817 211-en a második dózisát is a mintegy 42 millió lakosú Ukrajnában. Kedden 143 328 embert oltottak be az országban.

– Júniusban közel négyszer több, másfél millió adag vakcinát adtak be, mint egy hónappal korábban. Július három és fél hete alatt több mint kétmillió adag oltóanyagot adtak be. A COVID-19 előfordulása az ország területén most jelentősen alacsonyabb, mint tavasszal. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs veszély ‒ hangsúlyozta a miniszter.

Ljasko leszögezte, hogy Ukrajnában már regisztráltak fertőzéses eseteket az új delta koronavírus törzzsel is, éppen ezért elengedhetetlen az átoltottság növelése.

Forrás:
KISZó/Korrespondent.net

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó