Egy új korszak határán. Mit tartogat a jövő az ukrajnai nemzeti kisebbségek számára?; Rég várt falunap Csongoron; A 2020-as év kárpátaljai magyar étterme a nagybégányi Family; Miből él egy kárpátaljai?

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 EGY ÚJ KORSZAK HATÁRÁN. MIT TARTOGAT A JÖVŐ AZ UKRAJNAI NEMZETI KISEBBSÉGEK SZÁMÁRA? – Tóth Mihály: a jogfosztás több éve tartó, választási ciklusokon átívelő folyamat.

👉 RÉG VÁRT FALUNAP CSONGORON – Együtt szórakozott a kistérség apraja-nagyja,

👉 REKORD ÉS FLÚGOS FUTAM UNGVÁRON – Két és fél ezren fogtak össze Pavlikért.

👉 „A LEGJOBB REKLÁM A SZÁJRÓL SZÁJRA TERJEDŐ AJÁNLÁS” – A 2020-as év kárpátaljai magyar étterme a nagybégányi Family.

👉 MIBŐL ÉL EGY KÁRPÁTALJAI? – A szépségipar körmére néztünk.

👉 ERDEI ISKOLA HARMADÍZBEN – Nagydobronyban megtartotta hagyományos erdei iskoláját a PAPILIO Természet- és Környezetvédelmi Egyesület.

👉 HASZNOS TUDNIVALÓK HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSAKOR – A törvény szerint minden elszámolás csakis hrivnyában történhet.

👉 KÖZÖS MAGYAR TILTAKOZÁS A KISEBBSÉGI TÖRVÉNYTERVEZET ÜGYÉBEN – A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége közös nyilatkozatot fogalmazott meg az „Ukrajna nemzeti közösségeiről” szóló törvénytervezettel kapcsolatban, amit szerkesztőségünkhöz is eljuttattak, s amit az alábbiakban olvashatnak.

👉 EU-S KÜLDÖTTSÉG TÁJÉKOZÓDOTT A KÁRPÁTALJAI MAGYARSÁG HELYZETÉRŐL – A nyolctagú küldöttség három tagja Ungváron a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházában találkozott Barta Józseffel, a KMKSZ alelnökével, megyei képviselővel és dr. Zubánics Lászlóval, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnökével.

👉 KIJEVBEN ÉS A DONBÁSZON VIZITÁLT A MAGYAR KÜLÜGYMINISZTER – Kétoldalú megállapodások születtek, nagyüzem várható a vegyes bizottságok szintjén.

👉 TILTÁSOKKAL TELE A PADLÁS – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 A KLÍMAVÁLTOZÁS HATÁSÁT MÁR A BŐRÜNKÖN ÉREZZÜK – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

👉 ELINDULT A TÖMEGES OLTÁS KÁRPÁTALJÁN – Négyféle vakcina közül is választhatnak a jelentkezők.

👉 „SZERETNÉK NYOMOT HAGYNI MAGAM UTÁN” – Kulcslyuk rovatunk vendége dr. Fiser Béla biofizikus, a Miskolci Egyetem kutatója.

👉 ŐSSZEL „MEGÖRVENDEZTETIK” A 75 ÉV FELETTIEKET – Növelik a nyugdíjak összegét. De mennyivel?

👉 FELVÉTELI 2021: NÉPSZERŰ A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK ÉS A SZAKFORDÍTÓI KÉPZÉS – Az ungvári magyar intézetben 2023 után is lesz anyanyelvű oktatás.

👉 FELEJTHETETLEN BARÁTSÁG HEGYEKKEL, RÉTEKKEL – A viski Stók Lajos érdekes és izgalmas emlékeket oszt meg az olvasókkal.

👉 METEORIT-TÚRA A HAZAJÁRÓKKAL – Ezúttal Közép-Európa legnagyobb meteoritjának nyomába

eredtek a Kárpátaljai Hazajárók.

👉 DIPLOMAOSZTÓ ÜNNEPSÉG ÉS ÚJ SZELLEMI MŰHELY – Megalakult a Kárpátaljai Magyar Polgári Szalon.

👉 MILYEN LESZ ÖTÖDIKESNEK LENNI? – Talapkó Julij idén fejezte be a Técsői Hollósy Simon Középiskola negyedik osztályát.

👉 MEZTELENÜL, VÉRBEN ÁZVA HAGYTA OTT A SZERETŐJE – Kegyetlen indulatok Harkivban.

👉 UNGVÁRI SOKK, MUNKÁCSI ÖRÖM – Elkezdődött az ukrán labdarúgó-idény, mindhárom ligában van csapatunk.

👉 „AKKOR FESTEK, HA SZÉP ZENE SZÓL, KELLEMES A LÉGKÖR ÉS JÓ A KEDVEM” – A Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeumban megnyílt Ivan Gyidik Ars Nature elnevezésű önálló tárlata.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár💋, recept🥘, teszt📑, életmód 🤸‍♀️ és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp♉. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏣, online 💻 a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó