Mit csináljunk a sérült bankjegyekkel?

Az ukránok a tűzben megsérült, elázott vagy más ok miatt nehezen felismerhető (hiányos, szakadt, ragasztott, szennyezett) pénzeket odaadhatják vizsgálatra, amiért térítést kaphatnak.

Ehhez az Ukrán Nemzeti Bank (UNB) pénzforgalommal foglalkozó kirendeltségeihez kell fordulnia, amelyek Kijevben, Odesszában, Harkvban, Lembergben, Dnyipórban, illetve Hmelnickijben találhatók, tudatta a PMG hírportál.

Amennyiben az illető településén nincs ilyen fiók, bemehet az erre kijelöl bankokba: Privatbank, Oscsadbank, Raiffeisen Bank, UkrSibbank, az Első Ukrán Nemzetközi Bank (ПУМБ)

Az UNB arra kéri az embereket, hogy ne változtassanak a sérült bankjegyek állapotán, például hagyják rajta a ragasztást és úgy adják oda vizsgálatra.

Kiemelik, hogy a felsorolt bankok nem foglalkoznak a bankjegyek tanulmányozásával, hanem csak becsomagolják azokat és átutalják a nemzeti banknak. A pénzzel együtt elküldik a feladó kérvényét, illetve az átvételi/befogadó nyilatkozatot is.

A központi bank által végzett kutatások ingyenesek. Az eredményeik alapján az ügyfelek megkapják a megfelelő összegű nemzeti valutát, amelyet érvényesnek és fizetőképesnek ismernek el.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó