Milák fantasztikus csúccsal lett ezüstérmes, bronzérmet nyert az ukrán teniszező – napi összefoglaló

Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes. Az ukrán Jelina Szvitolina szerezte meg a bronzérmet a tokiói olimpia teniszversenyén, miután a bronzmérkőzésen szetthátrányból fordítva, 2 óra 28 perc alatt legyőzte a kazah Jelena Ribakinát.

A nagyszerűen hajrázó Milákot csak a favorit, 100 méter gyorson is győztes amerikai Caeleb Dressel tudta megelőzni, aki 49.45 másodperces világcsúcsot úszott.

Szombaton két csapatsportágban is érdekeltek voltak a magyarok, és mindkettőben sikerélményben lehetett részük: a férfi vízilabdázók 11-8-ra győzték le az Egyesült Államokat, és a csoportkör utolsó fordulójának eredményétől függetlenül a negyeddöntőbe jutottak. Női kézilabdában a magyar válogatott három vereség után 29-25-re jobbnak bizonyult a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországnál, így életben tartotta továbbjutási esélyét.

Triatlonban az új olimpiai versenyszám, a vegyes váltók küzdelmében a Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás összeállítású magyar csapat a 11. helyen zárt, míg a női kardozók csapatversenyében a Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár alkotta együttes mindhárom mérkőzését elveszítve nyolcadikként végzett. A triatlon ezzel a számmal ért véget Tokióban, míg a vívóknál az utolsó számban – a férfi tőrözők csapatversenyében – már nincs magyar érdekeltség.

Sportlövészetben Mészáros Eszter a 26. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses számában.

Atlétikában Kozák Luca 100 méteres gátfutásban 12.97 másodperccel a harmadik lett futamában, így biztosan lépett tovább az elődöntőbe, míg a vitorlázóknál a Finndingiben szereplő világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor nyolc futam után is megőrizte harmadik helyét, miután a szombati két futamban harmadikként, majd ötödikként végzett.

Nagyon rosszul kezdte a bronzmérkőzést a 26 éves Elene Szvitolina, ugyanis az első szettet 6:1-re elvesztette a kazah Jelena Ribakina ellen. Az ukrán teniszező a második szettre magára talált és a játszma megnyerésével, amely 7:6-ra (7-5) zárul visszatért a játékba. A harmadik szett is kiélezett küzdelmet hozott, végül Szvitolina 6:4-re diadalmaskodott, így az ő nyakába akasztották a bronzérmet. Szvitolina az első ukrán teniszező, aki egyesben olimpiai érmet nyert. Előtte sem férfi, sem női sportolója nem volt Ukrajnának, aki tenisz egyesben a legjobb négy közé került volna.

Az 50 méteres gyorsúszás elődöntőjében Vladiszlav Buhov 21.83-as idővel hetedikként csapott célba. Ezzel összesítésben a 9. idő lett az övé, mindössze 0,05 ezreddel csúszott le a döntőről.

A diszkoszt vető Natalija Szemenova ötödik olimpián indult el. Mint korábban most sem sikerült fináléba kerülnie. 2004-ben Athénban Natalija a 23. helyet szerezte meg, 2008-ban Pekingben a 13., 2012-ben Londonban a 17., 2016-ban Rióban a 15., Tokióban pedig a 31. helyen zárta a versenyt.

A 24 éves távolugró Vladiszlav Mazur 7,60 méterrel nem jutott be a szám fináléjába.

Magasugrásban a 26 éves Mikola Prosztorov volt érdekelt, az első olimpiáján részvevő sportoló a 12. helyen zárta a kvalifikációs fordulót, így nem jutott a döntőbe.

Anna Ricsikova és Viktorija Tkacsuk bejuott a 400 méter gátfutás elődöntőjébe.

Forrás:
KISZó/M4sport.hu/UNIAN
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó