Milyen lesz ötödikesnek lenni? │ KISZó-portré

Vidám, kacagó szemű fiatalember, első látásra önfeledten örül a nyárnak, a vakációnak és minden ezzel járó szórakozásnak, kalandnak, ha azonban az ember szóba elegyedik vele, hamarosan rájön, hogy ennek a felnőttek által gondtalannak tartott életnek is megvannak a maga félelmei, aggodalmai.

Bökényi Magdolna

Talapkó Julij idén fejezte be a Técsői Hollósy Simon Középiskola negyedik osztályát. Az év rendhagyónak bizonyult, hiszen a tanév jó részét otthon töltötték a gyerekek, aminek eleinte Julij is örült, de menet közben kiderült, ez nem vakáció, otthon is tanulni kell, sőt házi feladat is van. Idővel megszerette az online órákat, anyukája szerint aktívabb és magabiztosabb, mint az iskolában, nem vonta el semmi a figyelmét.

Annak is örült, amikor ismét iskolába mehetett, nagyon jó volt találkozni az osztálytársakkal, beszélgetni, együtt rohangálni a folyósón, csak azt sajnálja nagyon, hogy Mátyás, a legjobb barátja, külföldre költözött a családjával. Kedvenc tantárgyai a matematika és a torna, legnehezebbnek az angolt, a magyar nyelvet és az informatikát tartja.

Szeptembertől ötödikes lesz, nem igazán tudja milyen is lesz felsősnek lenni. Izgul, hogyan is lesz majd, ha a szeretett Brigitta néni helyett, aki talán még a gondolataikat is ismerte, minden tantárgyat más fog tanítani. Ráadásul összevonják a B és C osztályt, így egy csomó új osztálytársa lesz, nem csoda hát, hogy némi félelemmel kevert izgalommal várja az iskolakezdést.

Most még tombol a nyár, s a fiú igyekszik kihasználni minden pillanatát. Az udvarukon megtöltötték a nagy medencét vízzel, így kedvükre lubickolhatnak az öccsével, de voltak Aknaszlatinán a Sóstón is. Legnagyobb élménye, hogy megtanult úszni. Sokat biciklizik, rollerezik. Tervben van, hogy szüleivel ellátogatnak a strucc és csigafarmra is.

Szívesen segít a szüleinek, apukája keze alá adogatja a szerszámokat, és az ő dolga reggel és este a gyep öntözése. Gondját viseli Nordinak, a kutyának is.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó