Kánikulai hétvége, irány a strandokra

Néhány fokkal tovább melegszik az idő a hétvégén, vasárnap akár 36 Celsius-fokot is mérhetnek. Aki teheti, jobban teszi, ha kihasználja a jó időt és kirándul, strandol, mert lassan nyakunkon a szeptember, ami általában őszt idéző idővel szokott beköszönni.

Az előttünk álló napokban sok lesz a napsütés, záporok, zivatarok csak elszórtan lehetnek, derül ki a legfrissebb meteorológiai jelentésből.

Sem pénteken, sem szombaton csapadék nem várható, legfeljebb kisebb területekre sodródhat egy-egy zápor, zivatar. A hajnali 11-19 fokról délután 28-34 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is többnyire sok napsütés várható, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-21, a csúcshőmérséklet 29-35 fok között várható.

Vasárnap a sok napsütés mellett a légmozgás többfelé élénk lesz, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A minimum hőmérséklet 15-22, a maximum érték 30-36 fok között valószínű.

Forrás:
KISZó/MTI

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó