Nyakunkon az újabb belpolitikai krízis?

Egy esetleges őszi belpolitikai válság veszélyére figyelmeztet Andrij Zolotarev kijevi elemző.

A politológus szerint jelentősen befolyásolhatja a belpolitikai viszonyok alakulását Angela Merkel német kancellár közelgő kijevi látogatása. A tervek szerint a befolyásos politikus asszony augusztus 22-én tesz látogatást az ukrán fővárosban, s az egyik leglényegesebb napirendi pont a donbászi válság témaköre lesz.

A neves elemző elképzelhetőnek tartja, hogy Berlin nyomatékosan kérni fogja Volodimir Zelenszkij elnököt a Steinmeier-terv végrehajtására, ami jelentős önállóságot biztosítana a donbászi térségnek, ám ezt egyes ukrán politikai körök nem nézik jó szemmel, ami a politikai helyzet eszkalálódásához vezethet.

Zolotarev szerint az ősszel újabb kormánykeringő is bekövetkezhet, akár 8 miniszter is távozhat, de Denisz Smihal kormányfőt is beáldozhatja a hatalompárt. A politológus az októbertől beharangozott áramdíj-csökkenést is annak jeleként határozza meg, hogy a hatalom tart a belpolitikai krízis kiéleződésétől, opponenseinek várható támadásaitól, ezért próbál némi szimpátiát kiváltani a lakosság körében a tervezett tarifacsökkenéssel.

Októbertől csökken a villamosenergia ára

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó